Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Tuitjenhorn

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Tuitjenhorn maakt het mogelijk! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kunt u zorgeloos en moeiteloos uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze site kunt u aan de slag met praktische adviezen m.b.t. trapliften. Wij vertellen u meer over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, de WMO en info over tweedehands modellen. Daarbovenop kunt u online op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Schagen.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2000 tot maar liefst €9100, incl. installatie.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteSchagen | Fabrikanten en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1747
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftStannah Siena

Kosten traplift Tuitjenhorn juli 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs is afhankelijk van 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Ook worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.850.
 • Een lift die 1 bocht door moet vindt u al vanaf €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.300.
 • Een upgrade zoals een voetenplank met LED verlichting zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze interessante vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij een inschatting van de kosten van het plaatsen van een traplift in Tuitjenhorn. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.600€1.800 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€4.600 – €9.900€2.800 – €6.9005 uur
2 bochten€6.400 – €10.600€4.500 – €7.000Eén dag
Spiltrap€8.400 – €13.100€5.500 – €10.9006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Tuitjenhorn.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Tuitjenhorn is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u tot wel 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste aanbieders bieden een assortiment met gebruikte liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-tuitjenhorn-1747

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste merken bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Tuitjenhorn voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast bestaan er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.700 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.400 inclusief plaatsing. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit model beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften zijn te koop v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Schagen d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Schagen. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Schagen (https://www.schagen.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een model uitzoeken die aansluit op uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Laan 19
 • 1741 EA, Schagen
 • Website: www.schagen.nl
 • E-mailadres: postbus8@schagen.nl
 • Telefoonnummer: 0224210400

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Tuitjenhorn bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel in de buurt. Een erkende adviseur kan u geschikte opties tonen en informeert u over welk soort lift matcht met uw woning en budget. Een groot deel van de winkels hebben een divers aanbod. In het overzicht hieronder vergelijkt u winkels en producenten die ook actief zijn in Tuitjenhorn.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Tuitjenhorn.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 goede traplift bouwers werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten waarborgen een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit diverse betrouwbare traplift bouwers Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Platinum, Triwa, Strobbe, Heymer. Grote specialisten van merken als deze zijn RecentLift, 123traplift, Smienk, TipTop, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een professionele adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een passende huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak kan de installatie van een traplift in Tuitjenhorn binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Acorn of Strobbe beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Stannah Solus.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Tuitjenhorn is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Tuitjenhorn hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG & 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie