Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Dirkshorn

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Dirkshorn vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u veilig en zonder enige inspanning naar boven en naar beneden. Op deze pagina bieden wij handige tips omtrent trapliften. U leest hier alles over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de montagekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Meer weten? Dan kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Schagen.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Risicoloos en op een plezierige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2100 tot wel €10000, incl. installatie.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteSchagen | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1746
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftOtolift Parallel

Kosten traplift Dirkshorn juli 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs is afhankelijk van twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.100.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.800.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.500 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het installeren van een traplift in Dirkshorn. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.800€1.750 – €2.350Dagdeel
Eén bocht€5.400 – €8.100€3.300 – €6.4004,5 uur
Twee bochten€5.650 – €10.400€4.200 – €7.800Eén dag
Spiltrap€7.500 – €13.400€5.100 – €9.2006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Dirkshorn.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Dirkshorn kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig gecheckt en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u eenvoudig 50% op de aankoopprijs. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer merken hebben een ruim aanbod met 2e-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-dirkshorn-1746

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel merken hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Dirkshorn voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.000 inclusief installatie. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een klaprail.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die een rolstoellift kan monteren. Deze liften kosten al snel €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Schagen door de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Schagen. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang op een veilige manier zelfstandig te blijven. Via de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Schagen (https://www.schagen.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien krijgt u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een systeem laten installeren die aansluit op uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer informatie of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? In de grijze box plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Laan 19
 • 1741 EA, Schagen
 • Website: www.schagen.nl
 • E-mail: postbus8@schagen.nl
 • Telefoonnummer: 0224210400

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Dirkshorn zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom in de omgeving. Een getrainde specialist kan u meerdere modellen demonstreren en geeft aan welk merk/model rijmt met uw wensen en budget. Het gros van de verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u leveranciers en merken die ook leveren in Dirkshorn.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Dirkshorn.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal populaire merken werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken verzekeren een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In deze tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn verschillende erkende ontwikkelaars Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Strobbe, Platinum, Minivator, Extrema. Betrouwbare dealers van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, TipTop, PractiComfort, Smienk, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Dirkshorn al binnen 2 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Stannah + TipTop verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Triwa TR 80.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Dirkshorn is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Dirkshorn communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG – 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie