Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift t Veld

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in t Veld vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u zelfstandig en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze site kunt u aan de slag met bruikbare specificaties inzake trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, hoe het technisch werkt, de kosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Uiteraard kan men kosteloos een brochure of een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Hollands Kroon.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €2400 oplopend tot 8400, incl. montage.
 • In enkele gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Hollands Kroon | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1735
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift t Veld april 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs komt tot stand middels twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een draaifunctie. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.400.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al vanaf €5.850.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.700 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een luxere stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze interessante basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in t Veld. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.400€1.750 – €2.250Dagdeel
1 bocht€4.950 – €8.100€3.050 – €5.2005 uur
Twee bochten€5.900 – €10.500€4.400 – €7.6006,5 uur
Wenteltrap€7.850 – €14.100€4.500 – €9.000Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in t Veld.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in t Veld is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u gemakkelijk 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-t-veld-1735

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel producten hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke woning is er een passend model te vinden. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in t Veld voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Voorts onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.550 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.500 inclusief installatie. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €8.750. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is het systeem bestand tegen elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze uitvoering beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede organisatie die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hollands Kroon d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Hollands Kroon. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur verkent of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna krijgt u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een traplift kiezen die in lijn is met uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: De Verwachting 1
 • 1761 VN, Hollands Kroon
 • Website: www.hollandskroon.nl
 • E-mailadres: wmo@hollandskroon.nl
 • Telefoonnummer: 0883215000

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO t Veld onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom in de regio. Een professionele adviseur kan u passende systemen demonstreren en adviseert welke uitvoering aansluit op uw woning en budget. Veel van de winkels hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder staan leveranciers en merken die ook actief zijn in t Veld.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met populaire leveranciers van trapliften in t Veld.

Geschikte merken
In Nederland zijn vijf goede merken met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken beloven een korte installatietijd en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren een aantal betrouwbare producenten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien worden er ook producten verkocht van Heymer, Strobbe, Extrema, Triwa, Minivator. Bekende specialisten van eerdergenoemde merken zijn TipTop, PractiComfort, Vegro, 123traplift, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van een passende huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak kan de installatie van een traplift in t Veld binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden goed getest zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Acorn en Strobbe bieden een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Levant.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in t Veld is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in t Veld hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG tot 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie