Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oude Niedorp

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Oude Niedorp kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kan men zonder zorgen en probleemloos naar boven en naar beneden. Via deze pagina leest u handige informatie t.a.v. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de verwachte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Meer weten? Dan kunt u direct en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Hollands Kroon.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Risicoloos en op een plezierige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1900 en €8300, incl. montage.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Hollands Kroon | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1734
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Oude Niedorp juni 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De prijs wordt bepaald door 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Daarnaast zijn er extra kosten voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.550.
 • Een basislift met een standaard bocht is al beschikbaar v.a. €6.300.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.600 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een verlichte voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder bieden wij de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Oude Niedorp. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.600€1.650 – €2.1504,5 uur
1 bocht€5.200 – €8.300€3.050 – €6.7005 uur
Twee bochten€5.600 – €10.200€3.900 – €7.200Eén dag
Spiltrap€7.500 – €13.800€5.000 – €9.9006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oude Niedorp.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oude Niedorp kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden uitgebreide getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u maar zo 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-oude-niedorp-1734

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel merken hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor elke woning is er een passende oplossing. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Oude Niedorp voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Ook verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.450 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.400 inclusief montage. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een noodbatterij.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit type wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hollands Kroon d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Hollands Kroon. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn ontvangt u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een lift uitzoeken die matcht met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of direct aan de slag met een aanvraag? Hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: De Verwachting 1
 • 1761 VN, Hollands Kroon
 • Website: www.hollandskroon.nl
 • E-mail: wmo@hollandskroon.nl
 • Telefoonnummer: 0883215000

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Oude Niedorp zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere liften laten zien en adviseert welke uitvoering in lijn is met uw woning en budget. De meeste winkels hebben een divers aanbod. In het schema hieronder staan aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Oude Niedorp.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Oude Niedorp.

Goede merken
In uw regio zijn diverse goede traplift fabrikanten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten hanteren een snelle montage en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn meerdere goede leveranciers Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Minivator, Heymer, Platinum, Strobbe. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn TipTop, Vegro, RecentLift, PractiComfort, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van een goede huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Oude Niedorp al binnen 2 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden uitgebreid getest om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Triwa of Extrema verkopen een groot aanbod 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Flow.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Oude Niedorp is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Oude Niedorp hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Standaard schommelt dat tussen de 125 KG en 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de modellen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze situaties bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie