Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Winkel

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Winkel verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en moeiteloos naar boven en naar beneden. Via Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met bruikbare details ten aanzien van trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende type liften, de werking, de onkosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Hollands Kroon.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder zorgen en op een eenvoudige manier blijven genieten van uw woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2000 tot zo’n €9800, inclusief montage.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Tarieven traplift juli 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Hollands Kroon | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1731
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Winkel juli 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.350.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.250.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.500 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische schuifrail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte treft u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het installeren van een traplift in Winkel. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.600€1.800 – €2.1001/2 dag
1 bocht€4.650 – €9.000€2.700 – €5.300Dagdeel
Twee bochten€5.850 – €10.500€3.800 – €7.1001 dag
Draaiende trap€8.200 – €12.500€5.050 – €10.4006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Winkel.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Winkel is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden uiteraard goed nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u al snel 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer leveranciers hebben een ruim aanbod met 2e-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-winkel-1731

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Veel soorten hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Winkel voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Ook zijn er oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.100 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.250 incl. montage.Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een driepuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelgebruikers. Dit model heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hollands Kroon via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Hollands Kroon. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent maakt een goede analyse en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. Via de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn geven ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een traplift aanschaffen die matcht met uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Meer informatie of gelijk hulp aanvragen? Onderstaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: De Verwachting 1
 • 1761 VN, Hollands Kroon
 • Website: www.hollandskroon.nl
 • E-mail: wmo@hollandskroon.nl
 • Telefoonnummer: 0883215000

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Winkel lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u geschikte opties demonstreren en geeft aan welk type lift past matcht met uw wensenlijstje en budget. De meeste dealers hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel treft u leveranciers en merken die ook leveren in Winkel.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Winkel.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn een aantal bekende traplift fabrikanten operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers hanteren een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In het schema hieronder vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren diverse professionele merken Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Heymer, Triwa, Strobbe, Minivator. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn TipTop, PractiComfort, Smienk, RecentLift, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het aanschaffen van een fijne huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Winkel al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden uitgebreide getest zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als ThyssenKrupp of PractiComfort beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Winkel is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Winkel benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis schommelt dat tussen de 105 KG & 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de liften die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende opgewassen tegenelk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie