Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oudkarspel

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Oudkarspel kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u weer zelf en zeer eenvoudig in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via Trapliftexpert.nl treft u uitgebreide tips aangaande trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, hoe het technisch werkt, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Tevens kunt u online een brochure of een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Langedijk.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een comfortabele manier de trap op en af.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De prijzen variëren tussen €2400 oplopend tot 8300, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteLangedijk | Merken en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1724
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Oudkarspel mei 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs komt tot stand middels 2 zaken: het soort trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.700.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.950.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.100 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een 4-puntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze lokkertjes schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel vindt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het installeren van een traplift in Oudkarspel. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.450€1.550 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€4.600 – €8.100€3.300 – €5.300halve dag
2 bochten€6.450 – €10.900€3.550 – €7.2006 uur
Wenteltrap€7.950 – €12.900€4.550 – €10.300Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oudkarspel.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Oudkarspel is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden grondig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u al snel 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer leveranciers kunnen u ook helpen aan 2e-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-oudkarspel-1724

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Oudkarspel voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is er vanaf €2.700 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.000 inclusief plaatsing. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en overige opties zoals eenopklapbare rail.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Langedijk via de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Langedijk. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een veilige manier in uw huis te wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Langedijk (https://www.gemeentelangedijk.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent bekijkt of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna sturen ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een model aanschaffen dat past bij uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Vroedschap 1
 • 1722 GX, Langedijk
 • Website: www.gemeentelangedijk.nl
 • E-mail: info@gemeentelangedijk.nl
 • Telefoonnummer: 0226334433

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Oudkarspel subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of meerdere trapliften uitproberen? Handig is dan een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire modellen demonstreren en informeert u over welk model in lijn is met de situatie en het budget. Veel van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Oudkarspel.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Oudkarspel.

Goede merken
In uw regio zijn verschillende erkende ontwikkelaars actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers beloven een snelle levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan vijf geschikte merken Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook worden er ook producten verkocht van Extrema, Strobbe, Triwa, Platinum, Heymer. Gerenommeerde adviseurs van merken als deze zijn PractiComfort, RecentLift, 123traplift, Smienk, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een ervaren adviseur kan u helpen met het vinden van een passende huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Oudkarspel binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Platinum en Extrema verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Stannah Starla.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Oudkarspel is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Oudkarspel communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard ligt dat tussen de 100 KG en 170 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze type woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie