Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Noord-Scharwoude

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Noord-Scharwoude biedt uitkomst! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en comfortabel op de eerste verdieping van uw huis komen. Aan de hand van deze website bekijkt u praktische specificaties inzake trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de tarieven, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Ook kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Langedijk.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De kosten wisselen sterk tussen €2350 en €9400, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteLangedijk | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1723
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Noord-Scharwoude mei 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs hangt af van twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een automatische draaizitting.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €6.200.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.100 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze gunstige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte treft u de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Noord-Scharwoude. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.850€1.800 – €2.1004,5 uur
1 bocht€5.500 – €8.000€3.300 – €5.400halve dag
Meerdere bochten€5.900 – €10.300€4.400 – €7.5006 uur
Draaiende trap€8.400 – €12.300€5.250 – €9.2005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Noord-Scharwoude.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Noord-Scharwoude kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Hiermee bespaart u maar zo 35% – 60% op de aankoopprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. Steeds meer aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-noord-scharwoude-1723

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Noord-Scharwoude voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens zijn er oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.300 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.150 incl. plaatsing. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een 4-puntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende firma die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Langedijk door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Langedijk. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Langedijk (https://www.gemeentelangedijk.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert analyseert of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door drempels of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend sturen ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift kiezen die in lijn is met uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Meer informatie of nu direct aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Vroedschap 1
 • 1722 GX, Langedijk
 • Website: www.gemeentelangedijk.nl
 • E-mailadres: info@gemeentelangedijk.nl
 • Telefoonnummer: 0226334433

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Noord-Scharwoude vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming als er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een adviespunt of winkel in de regio. Een erkende adviseur kan u verschillende opties laten zien en informeert welk type lift past rijmt met de situatie en het budget. De meeste dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder bieden wij de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Noord-Scharwoude.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Noord-Scharwoude.

Erkende merken
In ons land zijn vijf geschikte traplift fabrikanten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken hanteren een korte levertijd en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn 5 grote producenten De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Triwa, Minivator, Strobbe, Platinum. Populaire aanbieders van de genoemde merken zijn RecentLift, TipTop, Vegro, 123traplift, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het vinden van een passende huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak kan de montage van een traplift in Noord-Scharwoude binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Triwa en PractiComfort beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 75.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Noord-Scharwoude is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Noord-Scharwoude communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel fluctueert dat tussen de 135 KG – 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie