Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Aartswoud

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Aartswoud kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kunt u risicoloos en zeer eenvoudig uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze website bekijkt u praktische beschrijvingen omtrent trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, de werking, de kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Opmeer.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier naar boven en naar beneden.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €1750 oplopend tot 9600, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteOpmeer | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcode1719
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 10

Kosten traplift Aartswoud juli 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs komt tot stand middels twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een groter zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.800.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al vanaf €6.100.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €6.950 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een verlichte voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte vindt u de richtprijs van het plaatsen van een traplift in Aartswoud. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.850€1.700 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€5.500 – €9.300€3.250 – €6.0004,5 uur
2 bochten€6.150 – €10.400€3.950 – €7.400Hele dag
Draaiende trap€8.350 – €12.600€4.750 – €9.6005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Aartswoud.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Aartswoud kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u al snel 60% op de nieuwprijs. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Het gros van de aanbieders hebben een ruim aanbod met 2de-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-aartswoud-1719

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. De meeste merken beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Aartswoud voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Voorts bestaan er speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.350 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.100 inclusief plaatsing. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een parkeerbocht.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn te koop v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Opmeer binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Opmeer. Mensen met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Opmeer (https://www.opmeer.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert verkent of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door opstapjes of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u documenten over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een traplift kopen die voldoet aan uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Meer informatie of gelijk hulp aanvragen? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Klaproos 1
 • 1716 VS, Opmeer
 • Website: www.opmeer.nl
 • E-mailadres: gemeente@opmeer.nl
 • Telefoonnummer: 0226363333

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Aartswoud zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u geschikte modellen demonstreren en adviseert u over welk model past bij uw wensen en budget. Veel aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder vindt u de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Aartswoud.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Aartswoud.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers staan in voor een vlotte levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn 5 erkende merken Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Strobbe, Platinum, Minivator, Heymer. Populaire (2e hands) leveranciers van dergelijke merken zijn TipTop, PractiComfort, 123traplift, RecentLift, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het aanschaffen van een fijne huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Aartswoud binnen een paar weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden grondig getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Handicare en PractiComfort bieden een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Stannah Starla.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Aartswoud is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Aartswoud hanteert een maximale draagkracht in KG. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG – 160 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze woningen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie