Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Opmeer

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Opmeer maakt het mogelijk! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en moeiteloos de trap op en af. Op deze website vindt u waardevolle informatie t.a.v. trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, hoe het werkt, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Opmeer.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2100 tot maar liefst €9900, incl. montage.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Tarieven traplift juli 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteOpmeer | Merken en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcode1716
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftPlatinum Curve

Kosten traplift Opmeer juli 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: het type trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.250.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.200 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een hoofdsteun zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze voordelige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u de begrote kosten van het laten plaatsen van een traplift in Opmeer. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.950€1.850 – €2.200Dagdeel
1 bocht€5.250 – €9.500€3.100 – €6.500halve dag
2 bochten€6.050 – €11.700€3.850 – €7.7001 dag
Wenteltrap€8.150 – €12.100€4.500 – €10.6005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Opmeer.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Opmeer is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u gemakkelijk 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-opmeer-1716

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Opmeer voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Ook zijn er systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.700 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.900 inclusief plaatsing. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en aanvullende opties als een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Opmeer d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Opmeer. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beslist of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren comfortabel zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Opmeer (https://www.opmeer.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent bekijkt of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment ontvangt u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een lift laten installeren die in lijn is met uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Klaproos 1
 • 1716 VS, Opmeer
 • Website: www.opmeer.nl
 • E-mail: gemeente@opmeer.nl
 • Telefoonnummer: 0226363333

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Opmeer bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u passende systemen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift matcht met uw wensen en budget. Een groot deel van de showrooms hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel staan de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Opmeer.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Opmeer.

Geschikte merken
In ons land zijn 5 erkende traplift fabrikanten operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten verzekeren een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit meerdere bekende producenten De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Minivator, Platinum, Triwa, Extrema. Gerenommeerde dealers van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, TipTop, Vegro, 123traplift, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het kopen van een geschikte huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Opmeer binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Minivator + Strobbe hebben een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Otolift Two.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Opmeer is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Opmeer hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 100 KG & 140 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze situaties is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie