Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heerhugowaard

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Heerhugowaard biedt uitkomst! Veel mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u op een veilige manier en zonder moeite gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Hieronder leest u bruikbare adviezen wat betreft trapliften. U leest hier alles over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en populaire leveranciers. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Heerhugowaard.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1600 & €9200, incl. plaatsing.
 • Mogelijk krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteHeerhugowaard | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeerhugowaard
Postcode1704
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 10

Kosten traplift Heerhugowaard mei 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs is afhankelijk van twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.200.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €6.000.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €6.950 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een opklapbare rail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze goedkope vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel bieden wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het plaatsen van een traplift in Heerhugowaard. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.750€1.550 – €2.200halve dag
1 bocht€4.850 – €8.900€3.150 – €5.5004,5 uur
2 bochten€6.350 – €10.600€4.100 – €7.5006 uur
Spiltrap€7.800 – €12.700€5.300 – €10.3001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Heerhugowaard.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Heerhugowaard kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u zo 40% op de nieuwprijs. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste verkopers hebben op dit moment diverse 2de-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-heerhugowaard-1704

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Veel systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. Voor iedere woning en elk budget is er een passende oplossing. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Heerhugowaard voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Bovendien zijn er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is er vanaf €2.850 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.850 inclusief plaatsing. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.500. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo opgewassen tegenextreem weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen zijn te koop v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heerhugowaard via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Heerhugowaard. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Heerhugowaard (https://www.heerhugowaard.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent beslist of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na deze termijn verstrekken ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een stoellift selecteren dat past bij uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer informatie of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Parelhof 1
 • 1703 EZ, Heerhugowaard
 • Website: www.heerhugowaard.nl
 • E-mail: hetsociaalplein@heerhugowaard.nl
 • Telefoonnummer: 14072

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Heerhugowaard onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u passende stoelliften laten zien en adviseert welk model matcht met de situatie en het budget. De meeste winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel vindt u merken en winkels die ook werkzaam zijn in Heerhugowaard.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Heerhugowaard.

Goede merken
In ons land zijn 5 betrouwbare producenten aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten staan bekend om een snelle levering en een professionele storingsdienst. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit een aantal goede ontwikkelaars Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Minivator, Heymer, Extrema, Strobbe. Betrouwbare dealers van deze merken zijn o.a. Vegro, PractiComfort, TipTop, Smienk, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur geeft tips en advies voor het uitzoeken van een geschikte huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan de montage van een traplift in Heerhugowaard al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Otolift en RecentLift verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Levant.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Heerhugowaard is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Heerhugowaard verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Meestal valt dit binnen een marge van 110 KG – 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze woningen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie