Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Drechterland

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Drechterland kan u daarbij helpen! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u veilig en zonder enige inspanning naar boven en naar beneden. Op deze pagina kunt u aan de slag met uitgebreide specificaties ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, hoe de producten werken, de (montage)kosten, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Daarbovenop kunt u ook meteen een brochure of een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Drechterland.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een beschermde en comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2400 tot zo’n €10200, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Drechterland | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1697
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 55

Kosten traplift Drechterland mei 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.950.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.050 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een parkeerbocht zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder bieden wij een inschatting van de kosten van het laten plaatsen van een traplift in Drechterland. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.550€1.700 – €2.1503,5 uur
1 bocht€5.100 – €8.600€3.350 – €5.3004,5 uur
Meerdere bochten€6.050 – €11.700€4.050 – €7.9005,5 uur
Wenteltrap€7.850 – €13.300€5.200 – €10.9006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Drechterland.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Drechterland is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden grondig getest en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u eenvoudig 40% op de aankoopprijs. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Flink wat verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-drechterland-1697

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Veel types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Drechterland voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast bestaan er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.750 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.250 incl. installatie. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Drechterland via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Drechterland. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Drechterland (https://www.drechterland.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan opstapjes of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna verstrekken ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U mag nu een systeem laten plaatsen die voldoet aan uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of nu direct aan de slag met een aanvraag? Hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 1616AV, Drechterland
 • Website: www.drechterland.nl
 • E-mailadres: gemeente@drechterland.nl
 • Telefoonnummer: 140228

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Drechterland zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u een aantal systemen tonen en geeft aan welk type lift past past bij uw wensen, eisen en budget. Veel van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de volgende tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook actief zijn in Drechterland.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Drechterland.

Bekende merken
In uw regio zijn een aantal geschikte traplift fabrikanten met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars focussen zich op een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan enkele betrouwbare ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook worden er ook producten verkocht van Extrema, Platinum, Triwa, Heymer, Minivator. Bekende montagepartners van merken als deze zijn Vegro, 123traplift, TipTop, PractiComfort, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van een goede huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Drechterland binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden goed getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals ThyssenKrupp & RecentLift verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 60.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Drechterland is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Drechterland benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans valt dit binnen een marge van 135 KG en 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie