Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Enkhuizen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Enkhuizen maakt het mogelijk! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u veilig en zonder enige inspanning uw gehele woning blijven gebruiken. Aan de hand van deze website leest u bruikbare specificaties over trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer weten? Dan kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Enkhuizen.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2350 en €9300, incl. montage.
 • In sommige situaties heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Enkhuizen | Fabrikanten en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEnkhuizen
Postcode1601
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Enkhuizen juli 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan stijgen de kosten. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor opties zoals een luxe stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.600.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.500 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een parkeerbocht zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze lokkertjes schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder vindt u de richtprijs van het installeren van een traplift in Enkhuizen. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.600€1.850 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€4.600 – €9.800€3.500 – €6.1001/2 dag
2 bochten€5.600 – €11.200€3.650 – €7.800Hele dag
Spiltrap€8.250 – €13.300€5.350 – €10.500Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Enkhuizen.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Enkhuizen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden grondig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u al snel 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Flink wat verkopers bieden een assortiment met 2e-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-enkhuizen-1601

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Bijna alle stoelliften beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Doorgaans kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke woning zal worden gekeken naar een passend model. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Enkhuizen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Verder kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.300 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.150 inclusief installatie. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een luxe stoel.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen worden aangeboden v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Enkhuizen via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Enkhuizen. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Soms biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn comfortabel in uw huis te wonen. Door de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Enkhuizen (http://www.enkhuizen.nl/).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert gaat na of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna geven ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een lift uitkiezen die voldoet aan uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of wilt u aan de slag met een aanvraag? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoogstraat 11
 • 1601 KT, Enkhuizen
 • Website: http://www.enkhuizen.nl/
 • E-mail: stadhuis@enkhuizen.nl
 • Telefoonnummer: 0228360100

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Enkhuizen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor mensen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u verschillende opties laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift past bij uw trap, situatie en budget. Veel van de showrooms bieden meerdere merken aan. In het schema hieronder vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Enkhuizen.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Enkhuizen.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere goede traplift bouwers werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers staan bekend om een snelle montage en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn diverse grote ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Minivator, Heymer, Triwa, Platinum. Betrouwbare wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn Smienk, 123traplift, Vegro, RecentLift, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het aanschaffen van een fijne huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan de montage van een traplift in Enkhuizen binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden uitgebreid getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Acorn en Heymer verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 60.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Enkhuizen is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Enkhuizen verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis wisselt dat tussen de 100 KG & 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie