Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oostzaan

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Oostzaan vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig uw gehele woning blijven gebruiken. Via onze vergelijker bekijkt u bruikbare informatie m.b.t. trapliften. Op deze website vind u meer info over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kunt u ook meteen een brochure of een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Oostzaan.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier de trap op en af.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €1700 oplopend tot 9800, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten traplift april 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Oostzaan | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOostzaan
Postcode1511
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1100

Kosten traplift Oostzaan april 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De kostprijs hangt af van 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een extra dunne rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap start bij €2.450.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.300.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €6.950 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een opklapbare rail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel treft u de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Oostzaan. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.350€1.850 – €2.1001/2 dag
Eén bocht€5.050 – €8.700€3.050 – €5.3001/2 dag
2 bochten€5.700 – €10.600€4.100 – €7.9006,5 uur
Draaiende trap€8.550 – €13.400€5.300 – €9.0006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Oostzaan.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Oostzaan is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden uitvoerig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u maar zo 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-oostzaan-1511

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Oostzaan voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.750 incl. montage.Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een luxere stoel.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenverplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oostzaan via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Oostzaan. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode comfortabel thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Oostzaan (https://www.oostzaan.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist verkent of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een lift uitkiezen die in lijn is met uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of meteen aanmelden voor de WMO? In de box hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kerkbuurt 4
 • 1511 BD, Oostzaan
 • Website: www.oostzaan.nl
 • E-mail: antwoord@oostzaan.nl
 • Telefoonnummer: 0756847777

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Oostzaan bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom in de regio. Een productspecialist kan u passende systemen tonen en adviseert welk soort lift past bij uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het onderstaande overzicht treft u verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Oostzaan.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Oostzaan.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende professionele traplift fabrikanten met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken staan bekend om een vlotte levertijd en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende professionele producenten Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Heymer, Strobbe, Platinum, Extrema. Erkende specialisten van dergelijke merken zijn 123traplift, Smienk, RecentLift, Vegro, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist kan u helpen met het kopen van een fijne huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan de montage van een traplift in Oostzaan binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Handicare + 123 traplift verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Parallel.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Oostzaan is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Oostzaan werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG & 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie