Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Purmerend

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Purmerend vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u risicoloos en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen. Op Trapliftexpert.nl leest u belangrijke gegevens aangaande trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de prijzen, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Purmerend.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Met een gerust hart en op een aangename manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen variëren tussen €2600 tot zo’n €9600, inclusief montage.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeentePurmerend | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeentePurmerend
Postcode1445
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire liftHandicare 1000

Kosten traplift Purmerend april 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs hangt af van 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra opties zoals een draaifunctie. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.250.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.350 incl. montage.
 • Extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder vindt u de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Purmerend. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.800€1.800 – €2.1004 uur
Eén bocht€5.100 – €8.500€3.200 – €6.2001/2 dag
Twee bochten€5.500 – €11.900€4.200 – €7.500Eén dag
Spiltrap€7.900 – €13.900€5.250 – €9.800Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Purmerend.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Purmerend kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden uiteraard goed nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u maar zo 30% – 50% op de aankoopprijs. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-purmerend-1445

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste producten hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Purmerend voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Verder bestaan er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.750 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.300 incl. montage.Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €9.250. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een automatische voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Purmerend binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Purmerend. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang op een veilige manier in uw huis te wonen. Via de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Purmerend (https://www.purmerend.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert bekijkt of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Aansluitend ontvangt u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een type laten installeren die rijmt met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u aan de slag met een aanvraag? In de grijze box leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Purmersteenweg 42
 • 1441 DM, Purmerend
 • Website: www.purmerend.nl
 • E-mail: loketwmo@purmerend.nl
 • Telefoonnummer: 0299452555

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Purmerend subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u een aantal uitvoeringen tonen en informeert u over welk systeem matcht met uw wensen, eisen en budget. Veel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In deze tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Purmerend.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Purmerend.

Betrouwbare merken
In ons land zijn verschillende erkende merken met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten werken met een korte levertijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren meerdere goede producenten We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Heymer, Platinum, Strobbe, Triwa. Grote (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn PractiComfort, Smienk, 123traplift, Vegro, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Purmerend in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als ThyssenKrupp en 123 traplift verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Platinum Curve.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Purmerend is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Purmerend werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen schommelt dat tussen de 120 KG tot 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze woningtypes is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie