Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Beemster

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Beemster vergroot uw zelfstandigheid. Veel senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kan men zonder zorgen en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Via deze pagina bieden wij belangrijke details m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over soorten liften, hoe de producten werken, de (montage)kosten, de WMO en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Beemster.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier de trap op en af.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €2550 tot wel €8800, inclusief montage.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Beemster | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1463
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftHandicare 2000

Kosten traplift Beemster juli 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs is afhankelijk van 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak zijn er extra kosten voor extra’s zoals een extra afstandsbediening.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.200.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.050.
 • Extra’s zoals een driepuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze goedkope basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder voorzien we u van de adviesprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Beemster. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.850€1.700 – €2.2503,5 uur
1 bocht€5.050 – €8.500€2.750 – €6.2005 uur
Twee bochten€5.900 – €10.700€3.850 – €7.400Eén dag
Draaiende trap€8.250 – €12.100€4.800 – €9.3006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Beemster.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Beemster kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden uiteraard goed nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Hiermee bespaart u maar zo 60% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste merken hebben een ruim aanbod met 2e-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-beemster-1463

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Beemster voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Ook zijn er systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.450 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.500 incl. plaatsing. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenverplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende zaak die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Beemster binnen de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Beemster. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Beemster (https://www.beemster.net).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of de traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna sturen ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een traplift uitkiezen die voldoet aan uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer informatie of gelijk aanmelden voor de WMO? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Purmersteenweg 42
 • 1441 DM, Beemster
 • Website: www.beemster.net
 • E-mail: loketwmo@purmerend.nl
 • Telefoonnummer: 0299452555

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Beemster lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u een aantal stoelliften laten zien en informeert welk systeem in lijn is met uw wensen en budget. Het gros van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder vindt u fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Beemster.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Beemster.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 goede traplift fabrikanten actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten werken met een snelle montage en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In deze tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden een aantal goede traplift bouwers De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Extrema, Heymer, Triwa, Minivator. Erkende specialisten van deze merken zijn o.a. PractiComfort, Smienk, RecentLift, Vegro, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur kan u helpen met het uitzoeken van een fijne huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Beemster binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Acorn of RecentLift verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 160.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Beemster is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Beemster verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard fluctueert dat tussen de 110 KG & 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie