Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zuidoostbeemster

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Zuidoostbeemster vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en comfortabel de trap op en af. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met praktische adviezen inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, technische details, de tarieven, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Ook kunt u gratis en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Beemster.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een beschermde en prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2400 & €8800, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteBeemster | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1461
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftStannah Sadler

Kosten traplift Zuidoostbeemster mei 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.250.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.700 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze interessante basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder voorzien we u van prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Zuidoostbeemster. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.650€1.800 – €2.1001/2 dag
1 bocht€5.350 – €9.400€2.700 – €6.4004,5 uur
Twee bochten€5.500 – €10.800€4.100 – €7.4001 dag
Draaiende trap€7.650 – €13.600€5.150 – €10.9006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zuidoostbeemster.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Zuidoostbeemster is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden helemaal gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u zo 40% – 45% op de nieuwprijs. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-zuidoostbeemster-1461

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. De meeste stoelliften hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elk appartement is er een passende oplossing. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Zuidoostbeemster voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Ook bestaan er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap start bij €2.850 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.200 incl. plaatsing. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Beemster via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Beemster. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Beemster (https://www.beemster.net).
 2. Een consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist gaat na of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens ontvangt u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U mag zelf een systeem kiezen die rijmt met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of meteen aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Purmersteenweg 42
 • 1441 DM, Beemster
 • Website: www.beemster.net
 • E-mailadres: loketwmo@purmerend.nl
 • Telefoonnummer: 0299452555

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Zuidoostbeemster vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u een aantal liften introduceren en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering voldoet aan uw situatie. De meeste verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande lijst treft u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Zuidoostbeemster.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Zuidoostbeemster.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse goede merken met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken staan in voor een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande lijst staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaGoede onderhoudscontracten
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan 5 populaire producenten Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Minivator, Strobbe, Heymer, Triwa. Erkende adviseurs van deze modellen zijn 123traplift, Smienk, PractiComfort, TipTop, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Zuidoostbeemster binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Platinum en Heymer hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Stannah Starla.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Zuidoostbeemster is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Zuidoostbeemster benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal fluctueert dat tussen de 100 KG – 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie