Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Noordbeemster

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Noordbeemster kan u daarbij helpen! Steeds meer mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en op een prettige manier naar boven en naar beneden. Via deze pagina leest u nuttige informatie omtrent trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende soorten liften die er zijn, de werking, de tarieven, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Daarbovenop kan men gelijk en vrijblijvend een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Beemster.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zorgeloos en op een gemakkelijke manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De prijzen variëren tussen €1750 tot zo’n €8400, inclusief montage.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteBeemster | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1463
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftHandicare 950

Kosten traplift Noordbeemster april 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: het soort trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.750.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.750.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.100 incl. montage.
 • Opties zoals een luxe stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht vindt u de begrote kosten van het laten plaatsen van een traplift in Noordbeemster. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.750€1.700 – €2.300Dagdeel
1 bocht€5.050 – €8.900€3.100 – €5.4005 uur
Twee bochten€6.200 – €10.200€4.250 – €7.500Eén dag
Wenteltrap€8.050 – €13.900€4.500 – €9.1001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Noordbeemster.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Noordbeemster kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden helemaal gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u gemakkelijk 40% op de nieuwprijs. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-noordbeemster-1463

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze speciale rails wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. Bijna alle stoelliften beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. In de regel kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor iedere woning en elk budget is er een passende oplossing. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Noordbeemster voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Ook onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.100 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.200 incl. plaatsing. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een luxe stoel.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit type werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende firma die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften kosten al gauw €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Beemster door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Beemster. Burgers met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Beemster (https://www.beemster.net).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist analyseert of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens krijgt u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een stoellift kiezen die aansluit op uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Meer weten of nu direct een WMO-melding doen? Hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Purmersteenweg 42
 • 1441 DM, Beemster
 • Website: www.beemster.net
 • E-mail: loketwmo@purmerend.nl
 • Telefoonnummer: 0299452555

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Noordbeemster lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een adviespunt of winkel in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire modellen tonen en vertelt welk type lift past voldoet aan uw wensenlijstje en budget. De meeste dealers bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel staan aanbieders en merken die ook liften installeren in Noordbeemster.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Noordbeemster.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn enkele bekende fabrikanten operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken garanderen een korte levertijd en goede after service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftInnovatief en compact design
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit een aantal bekende fabrikanten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Triwa, Platinum, Extrema, Strobbe. Erkende specialisten van deze merken zijn o.a. Smienk, TipTop, PractiComfort, Vegro, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het kopen van een prettige huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Noordbeemster binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Platinum & Heymer beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Stannah Solus.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Noordbeemster is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Noordbeemster hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak valt dit binnen een marge van 100 KG tot 140 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze type woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende opgewassen tegenextreem weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie