Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Middenbeemster

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Middenbeemster vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u risicoloos en zonder enige inspanning van uw hele huis genieten. Via Trapliftexpert.nl bieden wij handige informatie inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Ook kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Beemster.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder zorgen en op een plezierige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €1550 & €8600, inclusief installatie.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Kosten traplift juli 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Beemster | Fabrikanten en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1462
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftStannah Solus

Kosten traplift Middenbeemster juli 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs komt tot stand middels twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.350.
 • Een basislift met een standaard bocht start bij €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.000 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een opklapbare rail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze interessante vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte bieden wij de richtprijzen van het installeren van een traplift in Middenbeemster. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.500€1.800 – €2.2503,5 uur
1 bocht€5.250 – €9.900€2.800 – €6.4001/2 dag
Twee bochten€5.650 – €11.300€4.500 – €7.700Hele dag
Wenteltrap€7.500 – €12.600€5.000 – €10.500Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Middenbeemster.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Middenbeemster is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden grondig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u zo 50% – 60% op de aankoopprijs. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. De meeste verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-middenbeemster-1462

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Middenbeemster voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Tevens zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.350 inclusief montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.750 inclusief installatie. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een 4-puntsgordel.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen kosten al snel €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Beemster door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Beemster. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent komt bij u thuis en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Beemster (https://www.beemster.net).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent gaat bekijken of de traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna sturen ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een type aanschaffen die voldoet aan uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Meer informatie of snel een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Purmersteenweg 42
 • 1441 DM, Beemster
 • Website: www.beemster.net
 • E-mail: loketwmo@purmerend.nl
 • Telefoonnummer: 0299452555

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Middenbeemster bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een winkel/showroom bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u geschikte systemen introduceren en informeert welk type lift past rijmt met uw situatie. Veel van de showrooms hebben een divers aanbod. In het overzicht hieronder vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Middenbeemster.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Middenbeemster.

Erkende merken
In uw omgeving zijn diverse populaire leveranciers met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten beloven een korte installatietijd en een erkende servicedienst. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn diverse betrouwbare producenten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Strobbe, Minivator, Triwa, Platinum. Bekende aanbieders van deze modellen zijn TipTop, RecentLift, 123traplift, Smienk, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal de montage van een traplift in Middenbeemster in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid getest om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Stannah of Smienk verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Homeglide.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Middenbeemster is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Middenbeemster verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. In de regel wisselt dat tussen de 105 KG – 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie