Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wormerland

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Wormerland maakt het mogelijk! Flink wat ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u risicoloos en comfortabel de trap op en af. Op deze site kunt u aan de slag met praktische details inzake trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de liften die passen bij uw trap, de unieke werking, de (montage)kosten, info over de WMO/PGB en veiligheid. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Wormerland.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zorgeloos en op een aangename manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven variëren tussen €2400 tot maar liefst €9600, inclusief montage.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift mei 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteWormerland | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode1546
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Wormerland mei 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs komt tot stand middels twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.700.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.100 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een vierpuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze gunstige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder bekijkt u indicatieve prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Wormerland. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.250€1.650 – €2.1004 uur
Eén bocht€5.350 – €8.200€2.500 – €6.9001/2 dag
Meerdere bochten€6.050 – €10.100€4.300 – €7.2006 uur
Draaiende trap€7.950 – €12.200€5.150 – €9.7001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Wormerland.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Wormerland is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u maar zo 50% op de nieuwprijs. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Flink wat aanbieders hebben op dit moment diverse 2de-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-wormerland-1546

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor iedereen is er een passende oplossing. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Wormerland voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Verder verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.700 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.150 inclusief montage. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.250. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een draaifunctie.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel. Deze lift beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Wormerland door de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Wormerland. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Wormerland (https://www.wormerland.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent zoekt uit of de traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als drempels of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vanaf dat moment ontvangt u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift uitzoeken die in lijn is met uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In de grijze box bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koetserstraat 3
 • 1531 NX, Wormerland
 • Website: www.wormerland.nl
 • E-mailadres: postbus@over-gemeenten.nl
 • Telefoonnummer: 0756512100

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Wormerland onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een erkende adviseur kan u passende opties demonstreren en informeert welke uitvoering aansluit op uw wensenlijstje en budget. Veel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In het onderstaande overzicht bieden wij merken en winkels die ook kunnen leveren in Wormerland.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Wormerland.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf goede leveranciers aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars staan in voor een korte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan 5 geschikte ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Strobbe, Triwa, Minivator, Platinum. Grote aanbieders van bovengenoemde merken zijn Smienk, Vegro, PractiComfort, RecentLift, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een getrainde specialist helpt u graag bij het uitkiezen van een fijne huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Wormerland binnen één tot twee weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Handicare of Heymer beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 75.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Wormerland is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Wormerland communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal fluctueert dat tussen de 135 KG en 170 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is het systeem bestand tegen extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie