Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wijdenes

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Wijdenes biedt uitkomst! Een groot aantal ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u zorgeloos en moeiteloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze pagina bieden wij praktische details betreffende trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, hoe de producten werken, de onkosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Drechterland.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een veilige en aangename manier de trap op en af.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De kosten wisselen sterk tussen €1550 tot zo’n €9400, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteDrechterland | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1608
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1000

Kosten traplift Wijdenes mei 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt bepaald door twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Mogelijk zijn er extra kosten voor extra opties als een automatische draaizitting.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.600.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.150.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.400 inclusief installatie.
 • Extra opties als een vierpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze interessante vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder bieden wij een inschatting van de kosten van het laten monteren van een traplift in Wijdenes. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.800€1.700 – €2.200Dagdeel
Eén bocht€4.950 – €8.700€2.750 – €5.1004,5 uur
Meerdere bochten€5.950 – €11.000€3.800 – €7.200Eén dag
Draaiende trap€7.500 – €12.900€5.450 – €10.6006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Wijdenes.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Wijdenes is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden uitgebreid getest en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u maar zo 55% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Veel merken hebben een ruim aanbod met 2de-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-wijdenes-1608

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel types hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Wijdenes voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.300 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.350 incl. plaatsing. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €9.750. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een vijfpuntsgordel.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften kosten al gauw €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Drechterland binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Drechterland. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist maakt een afspraak en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Drechterland (https://www.drechterland.nl).
 2. De consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of de traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien krijgt u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een model kiezen dat past bij uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Meer weten of meteen een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 1616AV, Drechterland
 • Website: www.drechterland.nl
 • E-mailadres: gemeente@drechterland.nl
 • Telefoonnummer: 140228

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Wijdenes lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u passende systemen laten zien en informeert u over welk systeem voldoet aan uw trap, situatie en budget. De meeste winkeliers bieden meerdere merken aan. In het overzicht hieronder treft u aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Wijdenes.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Wijdenes.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende erkende traplift fabrikanten actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars waarborgen een snelle montage en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden enkele erkende traplift bouwers Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Platinum, Heymer, Triwa, Minivator. Grote dealers van eerdergenoemde merken zijn TipTop, RecentLift, PractiComfort, 123traplift, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een prettige huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Wijdenes binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals ThyssenKrupp + TipTop hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Homeglide.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Wijdenes is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Wijdenes hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis valt dit binnen een marge van 100 KG en 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze woningtypes bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie