Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Westzaan

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Westzaan maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u veilig en probleemloos van uw hele huis genieten. Op deze website vindt u uitgebreide informatie t.a.v. trapliften. Wij bieden handige info over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, de WMO en info over tweedehands modellen. Geïnteresseerd? Dan kunt u online en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Zaanstad.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder risico en op een plezierige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De tarieven schommelen tussen €1900 en €9100, inclusief montage.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Zaanstad | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1551
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak gekozen liftStannah Siena

Kosten traplift Westzaan april 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt bepaald door twee aspecten: het soort trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.750.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.450 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een noodbatterij zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel vindt u de richtprijs van het installeren van een traplift in Westzaan. Zoals u kunt zien: het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.700€1.550 – €2.1504,5 uur
1 bocht€5.350 – €9.200€3.300 – €5.400halve dag
2 bochten€6.550 – €10.700€4.150 – €7.300Hele dag
Wenteltrap€8.250 – €12.400€4.750 – €9.100Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Westzaan.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Westzaan kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig gecheckt en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u al snel 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de merken hebben een ruim aanbod met tweedehandse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-westzaan-1551

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. De meeste systemen hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke situatie zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Westzaan voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.450 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.000 incl. montage.Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eenverlichte voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is het systeem bestand tegen extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zaanstad d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Zaanstad. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een prettige manier thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Zaanstad (https://www.zaanstad.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Daarna sturen ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift kopen die voldoet aan uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of meteen aan de slag met een aanvraag? In de grijze box bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 100
 • 1506 MZ, Zaanstad
 • Website: www.zaanstad.nl
 • E-mailadres: gemeente@zaandstad.nl
 • Telefoonnummer: 14075

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Westzaan lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel of showroom in de regio. Een productspecialist kan u verschillende uitvoeringen demonstreren en adviseert welk soort lift matcht met uw trap, situatie en budget. Veel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Westzaan.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Westzaan.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn verschillende betrouwbare producenten met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken waarborgen een snelle levering en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn 5 geschikte fabrikanten De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Strobbe, Extrema, Platinum, Triwa. Bekende verkopers van eerdergenoemde merken zijn Vegro, RecentLift, TipTop, 123traplift, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist geeft tips en advies voor het kopen van een prettige huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal de montage van een traplift in Westzaan binnen een paar weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Handicare en Extrema verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 950+.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Westzaan is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Westzaan hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken ligt dat tussen de 105 KG en 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort type woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie