Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Markenbinnen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Markenbinnen maakt het mogelijk! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u zelfstandig en probleemloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Via deze website treft u belangrijke specificaties met betrekking tot trapliften. Wij bieden handige info over soorten liften, hoe het werkt, de tarieven, de subsidiemogelijkheden (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Bovendien kan men gelijk en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Alkmaar.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Risicoloos en op een eenvoudige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1700 tot zo’n €8200, incl. plaatsing.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Tarieven traplift mei 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteAlkmaar | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1536
WMO Beslissingstermijn16 weken
Vaak gekozen liftOtolift Air

Kosten traplift Markenbinnen mei 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: het soort trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor extra opties als een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.300.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €6.950.
 • Opties zoals een voetenplank met LED verlichting zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze goedkope basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel vindt u een lijst met verwachte prijzen van het laten monteren van een traplift in Markenbinnen. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.500€1.800 – €2.1003,5 uur
1 bocht€5.050 – €8.800€2.550 – €6.300Dagdeel
Meerdere bochten€5.650 – €11.800€4.400 – €7.3006,5 uur
Spiltrap€8.250 – €14.200€5.400 – €9.1006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Markenbinnen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Markenbinnen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden grondig gecheckt en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u maar zo 45% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast is dat een duurzame investering. Het gros van de verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-markenbinnen-1536

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste types hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Markenbinnen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.950 incl. montage.Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en aanvullende opties als een meedraaiende stoel.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers. Dit speciale model heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Alkmaar via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Alkmaar. Mensen met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Alkmaar (https://www.alkmaar.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert zoekt uit of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 16 weken. Vanaf dat moment sturen ze u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U mag nu een traplift laten installeren die in lijn is met uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Meer weten of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de lijst hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Mallegatsplein 10
 • 1815 AG, Alkmaar
 • Website: www.alkmaar.nl
 • E-mail: wmo@alkmaar.nl
 • Telefoonnummer: 14072

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Markenbinnen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u verschillende mogelijkheden demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift past bij uw woning en budget. Een groot deel van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande lijst bieden wij aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Markenbinnen.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Markenbinnen.

Bekende merken
In uw omgeving zijn meerdere betrouwbare merken met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken werken met een korte levertijd en goede after service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren enkele geschikte traplift fabrikanten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Heymer, Extrema, Minivator, Strobbe. Bekende specialisten van dergelijke merken zijn PractiComfort, Vegro, 123traplift, Smienk, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het kopen van een geschikte huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan de montage van een traplift in Markenbinnen al binnen 2 weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Minivator en RecentLift bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Starla.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Markenbinnen is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Markenbinnen werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 135 KG tot 140 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze situaties is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie