Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Alkmaar

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Alkmaar biedt uitkomst! Meer en meer senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze site treft u nuttige tips omtrent trapliften. Wij vertellen u meer over diverse lift types, technische details, de kosten, de WMO en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u ook meteen op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Alkmaar.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Risicoloos en op een eenvoudige manier de trap op en af.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De prijzen schommelen tussen €1850 tot wel €9800, inclusief montage.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteAlkmaar | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1821
WMO Beslissingstermijn16 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Alkmaar april 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.500.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €5.950.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.600 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een opklapbare rail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze lokkertjes zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Alkmaar. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.500€1.850 – €2.250Dagdeel
Eén bocht€5.150 – €8.300€3.200 – €6.000Dagdeel
2 bochten€5.800 – €10.700€4.200 – €7.2001 dag
Spiltrap€7.950 – €13.800€5.000 – €10.1006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Alkmaar.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Alkmaar is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden op alle punten gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u eenvoudig 50% op de aanschafwaarde. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat leveranciers kunnen u ook helpen aan 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-alkmaar-1821

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle producten bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Alkmaar voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Ook zijn er innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap start bij €2.400 inclusief montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.100 incl. plaatsing. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt op de trap bevestigd. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs hangt af van de grootte van de trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Alkmaar via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Alkmaar. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Alkmaar (https://www.alkmaar.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent beslist of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 16 weken. Vanaf dat moment bieden ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een model selecteren die matcht met uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Meer informatie of snel weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Mallegatsplein 10
 • 1815 AG, Alkmaar
 • Website: www.alkmaar.nl
 • E-mailadres: wmo@alkmaar.nl
 • Telefoonnummer: 14072

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Alkmaar bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of diverse trapliften uitproberen? Handig is dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een productspecialist kan u meerdere opties introduceren en geeft aan welk model aansluit op uw woning en budget. Veel aanbieders bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder bieden wij winkels en producenten die ook leveren in Alkmaar.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Alkmaar.

Populaire merken
In uw regio zijn een aantal goede ontwikkelaars werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten werken met een vlotte levertijd en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse professionele fabrikanten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Triwa, Extrema, Minivator, Heymer. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn RecentLift, 123traplift, PractiComfort, Vegro, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het uitkiezen van een passende huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal zal de montage van een traplift in Alkmaar binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Triwa & 123 traplift bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Parallel.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Alkmaar is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Alkmaar verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak schommelt dat tussen de 100 KG tot 150 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie