Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schagen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Schagen biedt uitkomst! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u risicoloos en zonder moeite gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze website leest u praktische tips betreffende trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en uitgebreide info over plateauliften. Bovendien kunt u online een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Schagen.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder risico en op een prettige manier naar boven en beneden gaan.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1500 oplopend tot 9000, inclusief installatie.
 • Soms heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente Schagen | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1741
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Schagen juni 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs hangt af van twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast zijn er extra kosten voor upgrades als een extra sterke accu.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap start bij €2.700.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €5.950.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.300 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een automatische schuifrail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel voorzien we u van de adviesprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Schagen. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.250€1.800 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€5.250 – €9.800€2.600 – €5.2001/2 dag
2 bochten€6.150 – €10.900€4.300 – €7.5006 uur
Wenteltrap€7.950 – €13.700€4.600 – €10.0005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Schagen.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Schagen is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden op alle punten gecontroleerd en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u al snel 50% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer showrooms hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-schagen-1741

Wat is een traplift?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel merken hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Ook kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor elk huis wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Schagen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.650 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.000 incl. plaatsing. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €10.000. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en overige opties zoals eenautomatische voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen kosten al snel €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Schagen met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Schagen. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Schagen (https://www.schagen.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent beslist of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend ontvangt u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een lift uitzoeken die voldoet aan uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of nu direct een aanvraag indienen? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Laan 19
 • 1741 EA, Schagen
 • Website: www.schagen.nl
 • E-mail: postbus8@schagen.nl
 • Telefoonnummer: 0224210400

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Schagen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u de populaire opties laten zien en adviseert welk merk/model matcht met uw budget en situatie. De meeste aanbieders verkopen diverse merken. In het onderstaande overzicht bieden wij winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Schagen.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Schagen.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf goede producenten operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken hanteren een snelle levering en een erkende servicedienst. U kunt hier direct een traplift kopen. In de volgende tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden enkele erkende merken Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Extrema, Strobbe, Platinum, Heymer. Erkende installateurs van de genoemde merken zijn Vegro, TipTop, PractiComfort, RecentLift, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van de beste huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Schagen binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals ThyssenKrupp of Strobbe bieden een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare 1100.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Schagen is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Schagen hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Doorgaans wisselt dat tussen de 130 KG en 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals warmte of neerslag.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie