Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Waarland

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Waarland vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u veilig en moeiteloos uw gehele woning blijven gebruiken. Via Trapliftexpert.nl bieden wij belangrijke tips met betrekking tot trapliften. Wij vertellen u meer over soorten liften, de werking, de tarieven, de WMO en andere vergoedingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kan men gelijk en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Schagen.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €2450 & €8100, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteSchagen | Merken en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1738
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftOtolift Two

Kosten traplift Waarland mei 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs komt tot stand middels 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor opties zoals een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €5.750.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.350.
 • Extra opties als een vijfpuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze gunstige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder bieden wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het plaatsen van een traplift in Waarland. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.550€1.550 – €2.100halve dag
Eén bocht€5.050 – €9.600€3.250 – €6.3004,5 uur
2 bochten€6.550 – €11.400€4.250 – €7.7005,5 uur
Draaiende trap€8.400 – €12.500€4.550 – €10.9001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Waarland.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Waarland is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden grondig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u zo 60% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Veel aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-waarland-1738

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Waarland voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Tevens onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.900 incl. installatie. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een driepuntsgordel.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende opgewassen tegenextreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire leverancier die rolstoelliften kan installeren. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Schagen met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Schagen. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Schagen (https://www.schagen.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent verkent of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een stoellift kiezen die aansluit op uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Meer informatie of wilt u aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Laan 19
 • 1741 EA, Schagen
 • Website: www.schagen.nl
 • E-mailadres: postbus8@schagen.nl
 • Telefoonnummer: 0224210400

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Waarland onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u passende mogelijkheden tonen en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past matcht met de situatie en het budget. Veel van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In de volgende tabel vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Waarland.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Waarland.

Goede merken
In uw regio zijn enkele professionele ontwikkelaars operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten garanderen een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het schema hieronder staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit verschillende goede producenten Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Heymer, Strobbe, Minivator, Triwa. Betrouwbare wederverkopers van merken als deze zijn TipTop, Smienk, RecentLift, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist kan u helpen met het aanschaffen van een geschikte huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Waarland binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Platinum en 123 traplift hanteren een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 2000.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Waarland is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Waarland verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans ligt dat tussen de 110 KG & 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor opgewassen tegenelk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie