Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zijdewind

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Zijdewind kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en moeiteloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Op Trapliftexpert.nl bieden wij waardevolle specificaties omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over diverse lift types, een technische beschrijving, de installatiekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en populaire leveranciers. Meer weten? Dan kunt u direct en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Hollands Kroon.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier naar boven en naar beneden.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De totale kosten variëren tussen €1500 tot wel €8400, inclusief montage.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHollands Kroon | Fabrikanten en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1736
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftOtolift Air

Kosten traplift Zijdewind mei 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs hangt af van twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.400.
 • Een stoellift met één bocht installeren ze al v.a. €6.100.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.100 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze gunstige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte verschaffen we de marktprijzen van het laten installeren van een traplift in Zijdewind. Het valt direct op: het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.700€1.550 – €2.2503,5 uur
1 bocht€5.050 – €9.400€3.250 – €5.500halve dag
2 bochten€6.550 – €11.800€3.950 – €7.6005,5 uur
Wenteltrap€8.150 – €14.100€4.650 – €9.8006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Zijdewind.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zijdewind is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u eenvoudig 40% – 45% op de aanschafwaarde. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer verkopers hebben een ruim aanbod met 2e-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-zijdewind-1736

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Zijdewind voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast verkoopt men buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450 incl. montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.250 incl. installatie. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Daardoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelgebruikers. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften kosten al gauw €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hollands Kroon binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Hollands Kroon. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Als u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een type kiezen die matcht met uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of direct een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: De Verwachting 1
 • 1761 VN, Hollands Kroon
 • Website: www.hollandskroon.nl
 • E-mailadres: wmo@hollandskroon.nl
 • Telefoonnummer: 0883215000

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Zijdewind onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u een aantal modellen introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift aansluit op uw wensen en budget. De meeste verkooppunten verkopen diverse merken. In de tabel hieronder vindt u leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Zijdewind.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Zijdewind.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn verschillende geschikte ontwikkelaars actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers waarborgen een snelle montage en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan vijf professionele ontwikkelaars Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Strobbe, Triwa, Minivator, Heymer. Populaire verkopers van de genoemde merken zijn 123traplift, Vegro, RecentLift, PractiComfort, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het uitkiezen van een goede huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Zijdewind in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden grondig gecheckt om een veilig product aan te bieden. Dealers als Stannah & Strobbe hanteren een prima aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Levant classic.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Zijdewind is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Zijdewind hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal valt dit binnen een marge van 110 KG – 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie