Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sint Maartensbrug

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Sint Maartensbrug vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Op die manier kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning weer op de bovenverdieping komen. Onderstaand treft u handige specificaties wat betreft trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende type liften, de werking, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over tweedehands modellen. Geïnteresseerd? Dan kunt u online op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Schagen.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2350 & €9200, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Schagen | Fabrikanten en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1752
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftStannah Solus

Kosten traplift Sint Maartensbrug juli 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs komt tot stand middels 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een andere kleur rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.700.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €6.350.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.700 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een hoofdsteun zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder verstrekken wij een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Sint Maartensbrug. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.550€1.850 – €2.3003,5 uur
1 bocht€5.100 – €9.500€2.800 – €5.800Dagdeel
2 bochten€6.200 – €11.100€4.150 – €7.900Hele dag
Spiltrap€7.550 – €13.700€5.200 – €9.3006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Sint Maartensbrug.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Sint Maartensbrug is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden grondig getest en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u al snel 45% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Het gros van de verkopers bieden een assortiment met 2de-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-sint-maartensbrug-1752

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel types hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Overigens kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Sint Maartensbrug voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Tevens bestaan er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.150 inclusief installatie. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Deze lift wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende zaak die rolstoelliften kan installeren. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Schagen door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Schagen. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een prettige manier zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Schagen (https://www.schagen.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur verkent of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een type laten monteren die rijmt met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of wilt u een WMO-melding doen? Onderstaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Laan 19
 • 1741 EA, Schagen
 • Website: www.schagen.nl
 • E-mailadres: postbus8@schagen.nl
 • Telefoonnummer: 0224210400

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Sint Maartensbrug subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een winkel/showroom in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u passende systemen tonen en informeert u over welk merk/model aansluit op uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In het onderstaande overzicht vergelijkt u merken en winkels die ook kunnen leveren in Sint Maartensbrug.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Sint Maartensbrug.

Geschikte merken
In ons land zijn verschillende betrouwbare merken operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken werken met een korte installatietijd en goede after service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan 5 goede producenten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Minivator, Platinum, Strobbe, Extrema. Grote aanbieders van dergelijke merken zijn PractiComfort, Smienk, TipTop, RecentLift, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het vinden van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Sint Maartensbrug in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Acorn & 123 traplift verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 2000.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Sint Maartensbrug is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Sint Maartensbrug communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak fluctueert dat tussen de 135 KG tot 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie