Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schagerbrug

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Schagerbrug kan u daarbij helpen! Veel ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kan men zonder zorgen en op een prettige manier blijven genieten van uw woning. Op Trapliftexpert.nl bekijkt u waardevolle specificaties met betrekking tot trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de kosten, de WMO en populaire leveranciers. Ook kunt u gratis en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Schagen.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier blijven genieten van uw woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €2550 oplopend tot 9600, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Schagen | Fabrikanten en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1751
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftStannah Sadler

Kosten traplift Schagerbrug mei 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs hangt af van 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een extra dunne rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.400.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al vanaf €5.900.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.150 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een verlichte voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel bekijkt u de richtprijzen van het plaatsen van een traplift in Schagerbrug. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.350€1.600 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€4.950 – €9.300€3.200 – €6.4005 uur
2 bochten€5.500 – €10.200€4.150 – €7.600Hele dag
Wenteltrap€8.400 – €14.100€5.000 – €9.500Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Schagerbrug.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Schagerbrug is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden goed getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u eenvoudig 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de verkopers hebben op dit moment diverse gebruikte modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-schagerbrug-1751

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste types bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Schagerbrug voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Ook onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.300 inclusief montage. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een draaifunctie.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze lift heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Schagen binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Schagen. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Schagen (https://www.schagen.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment bieden ze u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een lift kopen die voldoet aan uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Meer informatie of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? In onderstaand schema treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Laan 19
 • 1741 EA, Schagen
 • Website: www.schagen.nl
 • E-mail: postbus8@schagen.nl
 • Telefoonnummer: 0224210400

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Schagerbrug zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u passende liften laten zien en adviseert welk systeem voldoet aan uw woning en budget. Het gros van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In deze tabel bekijkt u leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Schagerbrug.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Schagerbrug.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal bekende ontwikkelaars aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten beloven een snelle levertijd en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het schema hieronder vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn diverse bekende leveranciers Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Heymer, Platinum, Minivator, Triwa. Populaire specialisten van de genoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, Vegro, RecentLift, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een getrainde specialist kan u helpen met het kopen van een prettige huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Schagerbrug in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden uitgebreide getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Platinum of 123 traplift beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 950.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Schagerbrug is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Schagerbrug hanteert een maximale draagkracht in KG. Vaak wisselt dat tussen de 105 KG tot 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie