Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sint Maarten

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Sint Maarten biedt uitkomst! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze pagina bekijkt u waardevolle specificaties ten aanzien van trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende type liften, een technische beschrijving, de kosten, de WMO regelingen en veiligheid. Daarbovenop kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Schagen.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Met een veilig gevoel en op een plezante manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De kosten wisselen sterk tussen €2100 tot wel €8100, inclusief installatie.
 • Soms ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteSchagen | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1744
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftOtolift Line

Kosten traplift Sint Maarten mei 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De kostprijs is afhankelijk van 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Tevens zijn er extra kosten voor upgrades als een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350.
 • Een simpele lift met één bocht koopt u al v.a. €5.900.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.150 inclusief installatie.
 • Extra opties als een driepuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze voordelige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel verstrekken wij de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Sint Maarten. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.350€1.750 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€4.800 – €8.600€3.300 – €5.8004,5 uur
Meerdere bochten€6.450 – €11.100€4.500 – €7.4006,5 uur
Draaiende trap€7.700 – €13.200€5.200 – €10.2006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Sint Maarten.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Sint Maarten kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u zo 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-sint-maarten-1744

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel soorten hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste systemen kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Sint Maarten voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.100 inclusief plaatsing. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een automatische klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Dit type heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen zijn te koop v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Schagen d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Schagen. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert komt bij u thuis en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Schagen (https://www.schagen.nl).
 2. De consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur beslist of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als opstapjes of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend geven ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een model kiezen die voldoet aan uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of direct aan de slag met een aanvraag? In de grijze box bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Laan 19
 • 1741 EA, Schagen
 • Website: www.schagen.nl
 • E-mail: postbus8@schagen.nl
 • Telefoonnummer: 0224210400

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Sint Maarten vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een winkel/showroom in de omgeving. Een professionele adviseur kan u passende modellen tonen en vertelt welk systeem aansluit op de situatie en het budget. Een groot deel van de verkooppunten verkopen diverse merken. In het schema hieronder vergelijkt u winkels en producenten die ook kunnen leveren in Sint Maarten.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Sint Maarten.

Erkende merken
In ons land zijn enkele geschikte traplift fabrikanten met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars staan bekend om een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan een aantal grote merken We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Heymer, Platinum, Extrema, Strobbe. Grote verkopers van bovengenoemde merken zijn 123traplift, TipTop, RecentLift, PractiComfort, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een erkende adviseur kan u helpen met het uitzoeken van een goede huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Sint Maarten binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Triwa of Strobbe hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 60.

Kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Sint Maarten is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Sint Maarten hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 135 KG & 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie