Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Warmenhuizen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Warmenhuizen maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kan men zonder zorgen en comfortabel in uw eigen huis blijven wonen. Op deze pagina kunt u aan de slag met waardevolle beschrijvingen betreffende trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de prijzen, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Daarbovenop kunt u online en zonder moeite een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Schagen.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Met een gerust hart en op een plezante manier naar boven en naar beneden.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2000 & €8300, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Schagen | Merken en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1749
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftStannah Starla

Kosten traplift Warmenhuizen mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een automatische draaizitting.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.500.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.400.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.000.
 • Eventuele extra opties zoals een klaprail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel voorzien we u van de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Warmenhuizen. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.950€1.650 – €2.350halve dag
Eén bocht€5.300 – €8.400€3.000 – €6.500Dagdeel
Twee bochten€6.500 – €10.000€4.050 – €7.8006,5 uur
Spiltrap€7.650 – €13.700€5.150 – €10.500Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Warmenhuizen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Warmenhuizen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u gemakkelijk 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. De meeste leveranciers hebben een ruim aanbod met gebruikte modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-warmenhuizen-1749

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Bijna alle types hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget is er een passende oplossing. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Warmenhuizen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Verder verkoopt men buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.650 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.050 inclusief installatie. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Schagen via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Schagen. Burgers met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en beslist of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Schagen (https://www.schagen.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u details over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een type selecteren die voldoet aan uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Meer weten of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? Hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Laan 19
 • 1741 EA, Schagen
 • Website: www.schagen.nl
 • E-mailadres: postbus8@schagen.nl
 • Telefoonnummer: 0224210400

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Warmenhuizen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of het aanbod trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere opties laten zien en informeert u over welk type lift past voldoet aan uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de dealers hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel bekijkt u fabrikanten en dealers die ook leveren in Warmenhuizen.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Warmenhuizen.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse populaire merken werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten werken met een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het overzicht hieronder bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende goede producenten Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Platinum, Heymer, Triwa, Minivator. Gerenommeerde montagepartners van dergelijke merken zijn Vegro, TipTop, RecentLift, Smienk, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het vinden van een passende huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Warmenhuizen al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Minivator en Smienk verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Warmenhuizen is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Warmenhuizen hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 100 KG – 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze type woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie