Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift t Zand

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in t Zand kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kan men zonder zorgen en comfortabel van uw hele huis genieten. Op deze pagina vindt u praktische adviezen aangaande trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Ook kunt u zonder kosten een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Schagen.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven schommelen tussen €2350 tot zo’n €10200, incl. installatie.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Schagen | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1756
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1100

Kosten traplift t Zand april 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs komt tot stand middels 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor extra opties als een extra afstandsbediening.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap start bij €2.650.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €5.800.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.150 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze voordelige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder vindt u een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in t Zand. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.950€1.650 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€4.850 – €8.600€3.450 – €5.8004,5 uur
Twee bochten€6.200 – €10.700€4.350 – €7.400Hele dag
Draaiende trap€8.250 – €12.000€5.400 – €9.1001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in t Zand.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in t Zand is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden uitgebreide getest en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u al snel 55% op de aankoopprijs. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Veel fabrikanten hebben op dit moment diverse gebruikte liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-t-zand-1756

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in t Zand voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Verder kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.200 incl. installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.900 inclusief montage. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een automatische voetenplank.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Schagen met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Schagen. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Schagen (https://www.schagen.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert bekijkt of de traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien sturen ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een type uitkiezen die rijmt met uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of wilt u aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Laan 19
 • 1741 EA, Schagen
 • Website: www.schagen.nl
 • E-mail: postbus8@schagen.nl
 • Telefoonnummer: 0224210400

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO t Zand onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een adviespunt of winkel in de buurt. Een productspecialist kan u meerdere mogelijkheden tonen en adviseert u over welke uitvoering in lijn is met uw woning en budget. Veel showrooms hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel treft u merken en winkels die ook werkzaam zijn in t Zand.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in t Zand.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn diverse populaire traplift fabrikanten met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten focussen zich op een korte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande lijst staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn een aantal erkende ontwikkelaars Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Strobbe, Platinum, Minivator, Extrema. Betrouwbare wederverkopers van deze modellen zijn PractiComfort, 123traplift, Vegro, Smienk, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het vinden van een goede huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal de montage van een traplift in t Zand binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Stannah + TipTop verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Triwa TR 75.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in t Zand is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in t Zand hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG & 155 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze woningtypes bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo opgewassen tegenextreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie