Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Burgerbrug

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Burgerbrug kan u daarbij helpen! Flink wat senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u risicoloos en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen. Op deze pagina vindt u waardevolle adviezen met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, een technische beschrijving, de montagekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Schagen.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een veilige en aangename manier van uw hele huis genieten.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven liggen tussen de €2550 & €8100, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteSchagen | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1754
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1000

Kosten traplift Burgerbrug juli 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een groter zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.400.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht start bij €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.450 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een driepuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder bieden wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten plaatsen van een traplift in Burgerbrug. Het valt direct op: het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.800€1.600 – €2.250halve dag
Eén bocht€5.350 – €8.000€2.750 – €5.3001/2 dag
Meerdere bochten€6.450 – €10.900€4.500 – €7.0005,5 uur
Spiltrap€8.550 – €13.500€5.450 – €10.800Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Burgerbrug.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Burgerbrug is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden op alle punten gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u eenvoudig 45% – 50% op de aankoopprijs. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat showrooms bieden een assortiment met 2de-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-burgerbrug-1754

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Burgerbrug voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Verder onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.850 inclusief installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.800 inclusief installatie. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een meedraaiende stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelgebruikers. Dit product beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Schagen via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Schagen. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Schagen (https://www.schagen.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is dikwijls meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien krijgt u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een lift uitkiezen die aansluit op uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of meteen aanmelden voor de WMO? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Laan 19
 • 1741 EA, Schagen
 • Website: www.schagen.nl
 • E-mail: postbus8@schagen.nl
 • Telefoonnummer: 0224210400

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Burgerbrug onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een dealer of leverancier in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u verschillende liften introduceren en vertelt welk soort lift in lijn is met uw budget en situatie. Veel van de aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder bekijkt u leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Burgerbrug.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Burgerbrug.

Professionele merken
In uw regio zijn enkele erkende traplift fabrikanten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten staan in voor een snelle montage en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn vijf goede ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Extrema, Triwa, Minivator, Platinum. Betrouwbare (2e hands) leveranciers van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, 123traplift, Vegro, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een passende huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal de montage van een traplift in Burgerbrug binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als ThyssenKrupp en Extrema hanteren een prima aanbod 2e hands modellen als de Otolift Air.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Burgerbrug is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Burgerbrug benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Meestal schommelt dat tussen de 105 KG en 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke gevallen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie