Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oudesluis

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Oudesluis biedt uitkomst! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u weer zelf en comfortabel blijven genieten van uw woning. Op Trapliftexpert.nl leest u nuttige gegevens betreffende trapliften. Op deze website vind u meer info over allerlei modellen liften, technische details, de montagekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kunt u gratis een brochure of een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Schagen.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zorgeloos en op een prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €1750 en €9300, inclusief montage.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteSchagen | Fabrikanten en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1757
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftHandicare 950+

Kosten traplift Oudesluis mei 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak zijn er extra kosten voor extra’s zoals een automatische draaizitting.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.100.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.250.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.200 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een meedraaiende stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze aantrekkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel vindt u de begrote kosten van het laten monteren van een traplift in Oudesluis. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.650€1.650 – €2.3504 uur
1 bocht€5.050 – €9.600€3.400 – €6.3005 uur
2 bochten€6.100 – €10.800€4.050 – €7.8001 dag
Wenteltrap€8.350 – €13.500€5.350 – €10.6006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Oudesluis.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Oudesluis kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden uitgebreide getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Hiermee bespaart u al snel 45% – 50% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast is dat een duurzame investering. De meeste merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-oudesluis-1757

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke woning bestaat er een geschikt systeem. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Oudesluis voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Voorts onderscheiden we buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap is er al voor €2.350 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.500 incl. montage.Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Schagen met de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Schagen. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Schagen (https://www.schagen.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of de traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna bieden ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een stoellift laten monteren die matcht met uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer weten of gelijk aan de slag met een aanvraag? In de grijze box vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Laan 19
 • 1741 EA, Schagen
 • Website: www.schagen.nl
 • E-mail: postbus8@schagen.nl
 • Telefoonnummer: 0224210400

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Oudesluis subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u meerdere liften demonstreren en vertelt welk systeem voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Veel van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In deze tabel staan aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Oudesluis.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Oudesluis.

Geschikte merken
In uw regio zijn diverse erkende fabrikanten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers bieden een snelle levertijd en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de volgende tabel treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit diverse betrouwbare ontwikkelaars Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij worden er ook producten verkocht van Extrema, Strobbe, Platinum, Heymer, Triwa. Erkende installateurs van de genoemde merken zijn Vegro, Smienk, RecentLift, 123traplift, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een getrainde specialist zal u helpen bij het uitkiezen van de beste huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak kan de montage van een traplift in Oudesluis binnen één tot twee weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Stannah of PractiComfort hanteren een groot aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 80.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Oudesluis is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Oudesluis werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak valt dit binnen een marge van 100 KG tot 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie