Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Callantsoog

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Callantsoog verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer senioren kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en comfortabel de trap op en af. Op deze site leest u bruikbare beschrijvingen met betrekking tot trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de verwachte kosten, de WMO en andere vergoedingen en en wat bekende leveranciers zijn. Daarbovenop kan men gelijk en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Schagen.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder zorgen en op een aangename manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten variëren tussen €2100 tot zo’n €8500, incl. montage.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Schagen | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1759
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Callantsoog mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs wordt bepaald door twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Ook zijn er extra kosten voor extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.400.
 • Een simpele lift met één bocht installeren ze al v.a. €5.950.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.700 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een luxere stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder vindt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten monteren van een traplift in Callantsoog. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.550€1.750 – €2.1003,5 uur
Eén bocht€5.450 – €9.300€2.550 – €6.600halve dag
Twee bochten€6.300 – €11.500€4.200 – €7.8005,5 uur
Wenteltrap€8.000 – €13.600€4.550 – €9.4006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Callantsoog.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Callantsoog is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden goed getest en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u al snel 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Veel fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-callantsoog-1759

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Veel stoelliften beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere woning en elk budget zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Callantsoog voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Tevens zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.400 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.750 inclusief plaatsing. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een verlichte voetenplank.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede zaak die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften worden aangeboden v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Schagen met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Schagen. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Schagen (https://www.schagen.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent verkent of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens bieden ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift laten plaatsen die matcht met uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of meteen een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Laan 19
 • 1741 EA, Schagen
 • Website: www.schagen.nl
 • E-mailadres: postbus8@schagen.nl
 • Telefoonnummer: 0224210400

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Callantsoog zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een winkel of showroom in de omgeving. Een productspecialist kan u verschillende mogelijkheden laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift rijmt met uw wensenlijstje en budget. Veel dealers hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel treft u fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Callantsoog.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Callantsoog.

Goede merken
In uw regio zijn diverse betrouwbare producenten werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars waarborgen een snelle levering en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In het overzicht hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn een aantal goede ontwikkelaars Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Triwa, Extrema, Minivator, Platinum. Erkende wederverkopers van deze merken zijn o.a. Smienk, Vegro, PractiComfort, TipTop, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het uitzoeken van een goede huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal kan de montage van een traplift in Callantsoog in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden uitvoerig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Acorn & Heymer beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 80.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Callantsoog is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Callantsoog verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. Vaak wisselt dat tussen de 115 KG & 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort situaties is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie