Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Texel

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Texel kan u daarbij helpen! Veel senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u zonder risico en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze webpagina bieden wij praktische gegevens t.a.v. trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, een technische beschrijving, de prijzen, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Geïnteresseerd? Dan kunt u online een brochure of een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Texel.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een beschermde en prettige manier de trap op en af.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2000 tot maar liefst €8100, incl. montage.
 • Soms krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten traplift april 2024 | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteTexel | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1792
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Texel april 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs wordt bepaald door 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Ook zijn er extra kosten voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap start bij €2.600.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.250.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.300 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze voordelige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder verstrekken wij de marktprijzen van het monteren van een traplift in Texel. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.850€1.600 – €2.2504,5 uur
1 bocht€4.900 – €9.300€3.050 – €5.5004,5 uur
Twee bochten€6.100 – €11.100€3.950 – €7.4006 uur
Wenteltrap€8.250 – €12.500€4.700 – €10.400Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Texel.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Texel is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u maar zo 30% – 50% op de aankoopprijs. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-texel-1792

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Texel voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Tevens verkoopt men buitenliften. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.350 inclusief installatie. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Texel d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Texel. Mensen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Texel (https://www.texel.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert bekijkt of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. drempels of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn geven ze u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een type laten plaatsen die in lijn is met uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Emmalaan 15
 • 1791 AT, Texel
 • Website: www.texel.nl
 • E-mailadres: gemeente@texel.nl
 • Telefoonnummer: 140222

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Texel onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal uitvoeringen laten zien en geeft aan welk type lift past past bij uw budget en situatie. Een groot deel van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het schema hieronder bekijkt u aanbieders en merken die ook liften installeren in Texel.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Texel.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende geschikte merken operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers garanderen een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftInnovatief en compact design
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan enkele geschikte ontwikkelaars Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Strobbe, Heymer, Minivator, Triwa. Betrouwbare verkopers van dergelijke merken zijn Smienk, RecentLift, TipTop, Vegro, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het aanschaffen van de beste huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal de montage van een traplift in Texel binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden goed getest zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Triwa en 123 traplift verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Texel is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Texel communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken ligt dat tussen de 105 KG & 175 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie