Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Den Hoorn

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Den Hoorn biedt uitkomst! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u risicoloos en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op de traplift-vergelijker kunt u aan de slag met praktische informatie met betrekking tot trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, de werking, de kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Bovendien kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Texel.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1900 tot zo’n €8800, inclusief montage.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift mei 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Texel | Merken en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1797
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftStannah Siena

Kosten traplift Den Hoorn mei 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs hangt af van 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Tevens komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een lederen stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.100.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.400.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.300 of meer.
 • Extra opties als een driepuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze interessante vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte bieden wij een overzicht met de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Den Hoorn. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.700€1.700 – €2.250Dagdeel
1 bocht€4.700 – €8.100€2.650 – €6.9005 uur
2 bochten€6.050 – €10.900€4.450 – €7.7006 uur
Wenteltrap€7.700 – €12.000€5.200 – €9.200Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Den Hoorn.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Den Hoorn is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden grondig nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u maar zo 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat showrooms hebben op dit moment diverse tweedehands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-den-hoorn-1797

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle stoelliften hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Den Hoorn voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook bestaan er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.600 inclusief montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.850 incl. installatie. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs hangt af van het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Texel binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Texel. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Texel (https://www.texel.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur analyseert of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien krijgt u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een systeem uitkiezen die rijmt met uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of meteen een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Emmalaan 15
 • 1791 AT, Texel
 • Website: www.texel.nl
 • E-mail: gemeente@texel.nl
 • Telefoonnummer: 140222

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Den Hoorn subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer in de buurt. Een professionele adviseur kan u een aantal stoelliften laten zien en adviseert u over welk soort lift rijmt met uw wensenlijstje en budget. Veel van de dealers hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel staan winkels en producenten die ook liften monteren in Den Hoorn.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Den Hoorn.

Geschikte merken
In Nederland zijn vijf professionele traplift fabrikanten operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten beloven een korte levertijd en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan verschillende grote leveranciers De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Extrema, Heymer, Strobbe, Triwa. Betrouwbare installateurs van deze merken zijn o.a. Vegro, RecentLift, Smienk, PractiComfort, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het uitzoeken van een goede huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Den Hoorn binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Triwa + Smienk beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare 950+.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Den Hoorn is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Den Hoorn hanteert een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 105 KG en 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de liften die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie