Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Cocksdorp

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in De Cocksdorp verschaft u die mogelijkheid! Veel mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u veilig en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze site leest u uitgebreide details wat betreft trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de totale kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Texel.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een veilige en prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven liggen tussen de €1650 tot zo’n €9800, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteTexel | Fabrikanten en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1795
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift De Cocksdorp juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een lederen stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.500.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €6.250.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.100 of meer.
 • Extra opties zoals een luxe stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in De Cocksdorp. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.900€1.550 – €2.250halve dag
Eén bocht€4.850 – €9.400€3.000 – €5.5004,5 uur
Twee bochten€5.550 – €10.100€3.700 – €7.1006,5 uur
Spiltrap€7.550 – €14.200€5.200 – €9.100Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in De Cocksdorp.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in De Cocksdorp is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden uitgebreide getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u maar zo 60% op de aankoopprijs. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Flink wat aanbieders hebben een ruim aanbod met 2de-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-de-cocksdorp-1795

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste types beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedereen is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in De Cocksdorp voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens verkoopt men buitenliften. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.850 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.100 inclusief montage. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen kosten al gauw €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Texel binnen de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Texel. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Texel (https://www.texel.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert zoekt uit of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna geven ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een model laten plaatsen die voldoet aan uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of nu direct hulp aanvragen? In de lijst hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Emmalaan 15
 • 1791 AT, Texel
 • Website: www.texel.nl
 • E-mail: gemeente@texel.nl
 • Telefoonnummer: 140222

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO De Cocksdorp bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming als er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of het aanbod trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u de populaire uitvoeringen tonen en informeert u over welk systeem aansluit op uw trap, situatie en budget. Veel van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in De Cocksdorp.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in De Cocksdorp.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn vijf erkende producenten met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten staan voor een snelle levering en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden vijf geschikte traplift bouwers Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Heymer, Minivator, Strobbe, Platinum. Erkende (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn Smienk, 123traplift, RecentLift, PractiComfort, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het uitkiezen van een fijne huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal zal de montage van een traplift in De Cocksdorp binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden op alle punten gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Handicare + Heymer verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Flow.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in De Cocksdorp is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in De Cocksdorp benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen ligt dat tussen de 110 KG – 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze woningtypes bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie