Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Huisduinen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Huisduinen maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u zonder risico en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met belangrijke informatie inzake trapliften. Op deze website vind u meer info over allerlei modellen liften, hoe het technisch werkt, de montagekosten, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kunt u gratis en zonder moeite een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Den Helder.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1650 oplopend tot 9400, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Tarieven traplift april 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteDen Helder | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDen Helder
Postcode1789
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Huisduinen april 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De kostprijs is afhankelijk van 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een klaprail. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Daarnaast zijn er extra kosten voor upgrades als een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.450.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.350 of meer.
 • Extra opties zoals een luxere stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze interessante vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder vindt u de adviesprijzen van het plaatsen van een traplift in Huisduinen. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.350€1.800 – €2.1504 uur
1 bocht€5.250 – €9.900€2.800 – €5.700halve dag
Meerdere bochten€6.400 – €10.400€3.550 – €7.9006 uur
Wenteltrap€7.600 – €14.000€5.300 – €10.000Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Huisduinen.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Huisduinen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden uiteraard goed nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u tot wel 45% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-huisduinen-1789

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Veel systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Huisduinen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Tevens kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800 inclusief montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.500 inclusief plaatsing. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €8.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte zaak die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Den Helder door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Den Helder. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en beslist of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Den Helder (https://www.denhelder.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent onderzoekt of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U mag zelf een traplift kiezen dat past bij uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of direct een WMO-melding doen? Bijgaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Drs. F. Bijlweg 2
 • 1784 MC, Den Helder
 • Website: www.denhelder.nl
 • E-mailadres: zorg@denhelder.nl
 • Telefoonnummer: 140223

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Huisduinen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom in de buurt. Een ervaren adviseur kan u meerdere uitvoeringen demonstreren en informeert welke uitvoering matcht met de situatie en het budget. Veel winkeliers verkopen diverse merken. In het overzicht hieronder staan leveranciers en merken die ook liften installeren in Huisduinen.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Huisduinen.

Betrouwbare merken
In ons land zijn verschillende erkende merken actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten beloven een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren een aantal professionele traplift fabrikanten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Minivator, Triwa, Extrema, Platinum. Grote (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. 123traplift, TipTop, RecentLift, PractiComfort, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert kan u helpen met het uitkiezen van een goede huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Huisduinen al binnen 2 weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Stannah & Extrema hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 2000.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Huisduinen is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Huisduinen werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak valt dit binnen een marge van 120 KG & 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie