Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hippolytushoef

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Hippolytushoef kan u daarbij helpen! Flink wat mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kunt u weer zelf en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via onze vergelijker vindt u nuttige details met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de totale kosten, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Hollands Kroon.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De prijzen variëren tussen €2250 tot zo’n €9800, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Hollands Kroon | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1778
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Hippolytushoef mei 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.400.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €5.950.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.300 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een sta-op-stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel bekijkt u een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Hippolytushoef. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.650€1.750 – €2.2504 uur
1 bocht€4.650 – €9.800€2.750 – €6.4004,5 uur
2 bochten€6.100 – €10.400€4.450 – €7.1001 dag
Spiltrap€7.600 – €13.300€5.250 – €9.7006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Hippolytushoef.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Hippolytushoef is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden gereviseerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 60% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer fabrikanten hebben op dit moment diverse 2de-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-hippolytushoef-1778

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Veel types hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap is er een passend model te vinden. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Hippolytushoef voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Ook onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.500 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.800 inclusief plaatsing. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een parkeerbocht.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit product werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende zaak die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hollands Kroon met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Hollands Kroon. Burgers met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent beslist of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak drempels of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens sturen ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een traplift laten installeren dat past bij uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of wilt u aanmelden voor de WMO? In de grijze box plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Verwachting 1
 • 1761 VN, Hollands Kroon
 • Website: www.hollandskroon.nl
 • E-mailadres: wmo@hollandskroon.nl
 • Telefoonnummer: 0883215000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Hippolytushoef lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een showroom of adviespunt in de regio. Een erkende adviseur kan u een aantal mogelijkheden laten zien en informeert welk systeem past bij de situatie en het budget. Veel van de dealers bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder treft u de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Hippolytushoef.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Hippolytushoef.

Populaire merken
In uw regio zijn een aantal goede producenten aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken bieden een snelle levertijd en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan meerdere bekende fabrikanten Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Triwa, Minivator, Strobbe, Heymer. Gerenommeerde adviseurs van bovengenoemde merken zijn 123traplift, TipTop, RecentLift, Smienk, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist zal u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Hippolytushoef binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als ThyssenKrupp of Smienk verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 950+.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Hippolytushoef is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Hippolytushoef benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal fluctueert dat tussen de 135 KG & 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie