Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Haringhuizen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Haringhuizen maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u weer zelf en comfortabel gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze pagina leest u belangrijke adviezen aangaande trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het werkt, de totale kosten, de WMO regelingen en specifieke info over rolstoelliften. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Hollands Kroon.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zorgeloos en op een aangename manier naar boven en naar beneden.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De kosten liggen tussen de €2200 en €9500, incl. montage.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift april 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHollands Kroon | Merken en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1769
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 55

Kosten traplift Haringhuizen april 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De offerteprijs wordt bepaald door twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.650.
 • Een lift die 1 bocht door moet wordt geïnstalleerd v.a. €5.800.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.050 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in folders. Deze voordelige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel vindt u een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Haringhuizen. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.450€1.850 – €2.350Dagdeel
Eén bocht€5.050 – €9.700€2.850 – €6.7004,5 uur
Twee bochten€6.100 – €10.500€3.800 – €7.400Eén dag
Spiltrap€8.250 – €13.500€5.100 – €10.8001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Haringhuizen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Haringhuizen kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden uiteraard goed nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u maar zo 60% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat verkopers hebben een ruim aanbod met 2de-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-haringhuizen-1769

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Veel systemen beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste liften kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedereen is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Haringhuizen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Tevens onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.250 inclusief installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.100 inclusief plaatsing. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een opklapbare rail.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor opgewassen tegenelk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende leverancier die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hollands Kroon door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Hollands Kroon. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur verkent of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. hoogteverschillen of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn krijgt u documenten over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een lift laten monteren die in lijn is met uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Meer weten of nu direct een WMO-melding doen? In de grijze box bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Verwachting 1
 • 1761 VN, Hollands Kroon
 • Website: www.hollandskroon.nl
 • E-mailadres: wmo@hollandskroon.nl
 • Telefoonnummer: 0883215000

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Haringhuizen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u geschikte opties laten zien en geeft aan welk type lift past aansluit op uw wensenlijstje en budget. Het gros van de showrooms bieden meerdere merken aan. In deze tabel bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Haringhuizen.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met goede leveranciers van trapliften in Haringhuizen.

Goede merken
In ons land zijn diverse geschikte fabrikanten operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken focussen zich op een snelle levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan vijf erkende fabrikanten Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Strobbe, Extrema, Triwa, Minivator. Grote wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn Vegro, PractiComfort, 123traplift, RecentLift, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur kan u helpen met het uitzoeken van een passende huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Haringhuizen al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden grondig getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Minivator en Extrema hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Haringhuizen is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Haringhuizen hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak valt dit binnen een marge van 135 KG & 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze situaties kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is het systeem bestand tegen extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie