Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Anna Paulowna

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Anna Paulowna maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u veilig en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Op deze website bieden wij waardevolle details omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Meer info? Dan kunt u zonder kosten en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Hollands Kroon.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een betrouwbare en prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De prijzen schommelen tussen €1500 tot wel €9600, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Hollands Kroon | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1761
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Anna Paulowna juli 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs wordt bepaald door 2 aspecten: het type trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Uiteraard geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.350.
 • Een stoellift met één bocht start bij €6.250.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.150 of nog duurder.
 • Extra opties als een voetenplank met LED verlichting zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van een overzicht met de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Anna Paulowna. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.450€1.750 – €2.1501/2 dag
Eén bocht€5.050 – €9.500€3.500 – €6.1001/2 dag
Twee bochten€5.950 – €10.100€4.000 – €7.5006 uur
Spiltrap€8.450 – €13.700€4.850 – €10.6001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Anna Paulowna.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Anna Paulowna kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden uitgebreide getest en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u maar zo 40% – 45% op de aanschafwaarde. Tevens is recycling goed voor het milieu. Flink wat fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-anna-paulowna-1761

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste types bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Ook kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Anna Paulowna voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap start bij €2.300 incl. installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.200 inclusief installatie. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een driepuntsgordel.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Op die manier kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenverplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties kosten al gauw €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hollands Kroon binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Hollands Kroon. Mensen met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent beslist of de traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment bieden ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem laten installeren die rijmt met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of direct aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Verwachting 1
 • 1761 VN, Hollands Kroon
 • Website: www.hollandskroon.nl
 • E-mailadres: wmo@hollandskroon.nl
 • Telefoonnummer: 0883215000

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Anna Paulowna vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u een aantal stoelliften demonstreren en adviseert welk type lift past in lijn is met uw budget en situatie. Veel van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In deze tabel staan de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Anna Paulowna.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Anna Paulowna.

Erkende merken
In ons land zijn een aantal goede merken werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten staan bekend om een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan vijf geschikte fabrikanten Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Minivator, Platinum, Triwa, Strobbe. Betrouwbare installateurs van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, TipTop, PractiComfort, Vegro, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Anna Paulowna binnen een paar weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Platinum of 123 traplift hanteren een prima aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Swing.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Anna Paulowna is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Anna Paulowna verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak wisselt dat tussen de 130 KG en 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie