Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Barsingerhorn

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Barsingerhorn verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u risicoloos en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken. In het volgende overzicht bekijkt u handige informatie ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, technische details, de installatiekosten, de WMO en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kan men gelijk en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Hollands Kroon.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier blijven genieten van uw woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De prijzen variëren tussen €2350 tot zo’n €9100, inclusief montage.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift juli 2024 | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Hollands Kroon | Fabrikanten en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1768
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 160

Kosten traplift Barsingerhorn juli 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.400.
 • Een basislift met een standaard bocht start bij €6.100.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.250 of meer.
 • Een upgrade zoals een verlichte voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel treft u indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Barsingerhorn. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.300€1.650 – €2.2004,5 uur
1 bocht€4.550 – €8.900€3.150 – €5.7004,5 uur
Twee bochten€5.600 – €10.200€3.700 – €7.8001 dag
Draaiende trap€8.000 – €12.200€5.300 – €10.3001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Barsingerhorn.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Barsingerhorn is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u al snel 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Het gros van de merken hebben een ruim aanbod met tweedehandse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-barsingerhorn-1768

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle merken beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor iedere woning en elk budget is er een passende oplossing. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Barsingerhorn voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook bestaan er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.550 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.250 incl. montage.De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €8.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een luxere stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze variant beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hollands Kroon door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Hollands Kroon. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl).
 2. De consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn sturen ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een type aanschaffen die aansluit op uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of meteen een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: De Verwachting 1
 • 1761 VN, Hollands Kroon
 • Website: www.hollandskroon.nl
 • E-mail: wmo@hollandskroon.nl
 • Telefoonnummer: 0883215000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Barsingerhorn bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire mogelijkheden demonstreren en informeert u over welk systeem matcht met uw wensen, eisen en budget. Het gros van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de onderstaande lijst staan merken en winkels die ook liften monteren in Barsingerhorn.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Barsingerhorn.

Bekende merken
In uw omgeving zijn vijf erkende producenten aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars staan voor een korte levertijd en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 populaire fabrikanten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij worden er ook producten verkocht van Minivator, Heymer, Platinum, Triwa, Extrema. Bekende (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. Vegro, RecentLift, Smienk, PractiComfort, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur kan u helpen bij het aanschaffen van een goede huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal de installatie van een traplift in Barsingerhorn binnen een paar weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden uiteraard goed nagekeken om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Minivator + 123 traplift hebben een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Levant.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Barsingerhorn is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Barsingerhorn hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. In de regel valt dit binnen een marge van 105 KG & 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie