Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wieringerwaard

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Wieringerwaard maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning weer op de bovenverdieping komen. Op deze site bekijkt u uitgebreide gegevens betreffende trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over het huren van een lift. Tevens kunt u direct en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten in de regio Hollands Kroon.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Risicoloos en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1550 tot wel €9800, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Hollands Kroon | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1766
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftTriwa TR 75

Kosten traplift Wieringerwaard mei 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.650.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €6.250.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.200 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een klaprail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we de huidige prijzen van het monteren van een traplift in Wieringerwaard. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.950€1.550 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€4.700 – €8.300€3.500 – €5.0001/2 dag
2 bochten€6.450 – €11.100€4.000 – €7.900Eén dag
Draaiende trap€8.000 – €13.200€4.650 – €9.0006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Wieringerwaard.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Wieringerwaard kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u maar zo 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste leveranciers hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-wieringerwaard-1766

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Veel types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Wieringerwaard voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens onderscheiden we buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.800 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.400 incl. montage.De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een noodbatterij.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hollands Kroon d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Hollands Kroon. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert zoekt uit of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend ontvangt u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een model laten plaatsen die voldoet aan uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of gelijk een WMO-melding doen? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: De Verwachting 1
 • 1761 VN, Hollands Kroon
 • Website: www.hollandskroon.nl
 • E-mailadres: wmo@hollandskroon.nl
 • Telefoonnummer: 0883215000

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Wieringerwaard zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door mensen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u geschikte modellen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model past bij uw woning en budget. Veel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In deze tabel staan fabrikanten en dealers die ook leveren in Wieringerwaard.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Wieringerwaard.

Professionele merken
In ons land zijn een aantal betrouwbare traplift bouwers operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken staan bekend om een korte levertijd en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In deze tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden vijf geschikte merken We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Extrema, Platinum, Minivator, Strobbe. Betrouwbare montagepartners van eerdergenoemde merken zijn Vegro, PractiComfort, 123traplift, TipTop, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur kan u helpen met het vinden van een fijne huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Wieringerwaard binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Minivator & RecentLift hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als onder andere de Handicare 1100.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Wieringerwaard is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Wieringerwaard verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal ligt dat tussen de 135 KG & 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke situaties zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie