Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Westerland

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Westerland maakt het mogelijk! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u veilig en op een prettige manier de trap op en af. Op deze webpagina treft u praktische informatie met betrekking tot trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, hoe de producten werken, de tarieven, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Hollands Kroon.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier naar boven en naar beneden.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2250 tot maar liefst €9400, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Hollands Kroon | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1778
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Westerland april 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs komt tot stand middels twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor upgrades als een andere kleur rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.800.
 • Een simpele lift met één bocht start bij €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.250 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een luxe stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze lokkertjes hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Westerland. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.400€1.700 – €2.200halve dag
1 bocht€4.850 – €8.200€2.600 – €6.600Dagdeel
2 bochten€6.350 – €11.000€3.850 – €7.6006,5 uur
Wenteltrap€7.850 – €14.400€5.100 – €9.400Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Westerland.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Westerland is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u eenvoudig 55% vergeleken met een nieuw model. Bovendien is dat een duurzame investering. De meeste verkopers kunnen u ook helpen aan gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-westerland-1778

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Veel producten hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Standaard kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. Voor elke situatie zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Westerland voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Tevens verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.300 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.400 incl. installatie. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften worden aangeboden v.a. €12.200.



Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hollands Kroon binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Hollands Kroon. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een veilige manier thuis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend geven ze u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een systeem laten monteren dat past bij uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer informatie of wilt u een aanvraag indienen? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Verwachting 1
 • 1761 VN, Hollands Kroon
 • Website: www.hollandskroon.nl
 • E-mail: wmo@hollandskroon.nl
 • Telefoonnummer: 0883215000

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Westerland subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u verschillende uitvoeringen demonstreren en geeft aan welk merk/model in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Veel van de showrooms bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel bieden wij aanbieders en merken die ook liften installeren in Westerland.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Westerland.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse betrouwbare fabrikanten aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten waarborgen een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse goede producenten Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Extrema, Minivator, Strobbe, Platinum. Grote wederverkopers van deze modellen zijn PractiComfort, RecentLift, 123traplift, Smienk, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur kan u helpen met het uitzoeken van de beste huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Westerland binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Minivator en Strobbe hanteren een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Westerland is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Westerland werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 120 KG – 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort gevallen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie