Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Noordeinde

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Noordeinde kan u daarbij helpen! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u zonder risico en comfortabel de trap op en af. Onderstaand treft u handige details over trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de installatiekosten, de WMO en info over het huren van een lift. Tevens kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Alkmaar.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Met een gerust hart en op een comfortabele manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De tarieven variëren tussen €2350 & €8300, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift april 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Alkmaar | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1485
WMO Beslissingstermijn16 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 10

Kosten traplift Noordeinde april 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs hangt af van twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850.
 • Een stoellift met één bocht is er vanaf €5.800.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.450 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze voordelige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder verstrekken wij de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Noordeinde. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.800€1.650 – €2.3003,5 uur
1 bocht€5.050 – €8.700€2.600 – €6.2005 uur
Meerdere bochten€6.100 – €11.400€3.650 – €7.4006,5 uur
Wenteltrap€8.350 – €13.900€4.700 – €10.1005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Noordeinde.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Noordeinde is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden grondig gecheckt en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u eenvoudig 45% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard is dat een duurzame investering. De meeste showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-noordeinde-1485

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel modellen hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. In de regel kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Noordeinde voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Verder zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.750 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.250 incl. plaatsing. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.500. De prijs hangt af van het aantal bochten en aanvullende opties als een klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Dit product beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Alkmaar binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Alkmaar. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Alkmaar (https://www.alkmaar.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. veel hoogteverschil of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is dikwijls iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 16 weken. Vanaf dat moment krijgt u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een systeem laten plaatsen die rijmt met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of snel weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Mallegatsplein 10
 • 1815 AG, Alkmaar
 • Website: www.alkmaar.nl
 • E-mail: wmo@alkmaar.nl
 • Telefoonnummer: 14072

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Noordeinde onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u geschikte uitvoeringen demonstreren en vertelt welk systeem past bij uw situatie. Veel van de winkels bieden meerdere merken aan. In de onderstaande lijst treft u leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Noordeinde.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Noordeinde.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn enkele goede traplift fabrikanten met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten staan voor een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden een aantal betrouwbare traplift bouwers We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Platinum, Extrema, Minivator, Strobbe. Bekende dealers van bovengenoemde merken zijn Smienk, TipTop, Vegro, 123traplift, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van een prettige huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Noordeinde al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Handicare en Strobbe bieden een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 10.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Noordeinde is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Noordeinde verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis schommelt dat tussen de 120 KG & 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie