Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schardam

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Schardam verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en comfortabel naar boven en naar beneden. In het volgende overzicht vindt u praktische beschrijvingen inzake trapliften. Op deze website vind u meer info over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de geschatte kosten, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Meer weten? Dan kunt u ook meteen een brochure of een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Edam-Volendam.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een beschermde en plezierige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €2300 tot maar liefst €9300, inclusief plaatsing.
 • Soms ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift mei 2024 | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Edam-Volendam | Fabrikanten en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1476
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftTriwa TR 60

Kosten traplift Schardam mei 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs komt tot stand middels twee zaken: de vorm van de trap en extra opties. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een luxe stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.400.
 • Een simpele lift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.100.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €6.900 incl. montage.
 • Opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze gunstige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel treft u de begrote kosten van het monteren van een traplift in Schardam. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.800€1.550 – €2.1004 uur
Eén bocht€5.000 – €8.700€2.650 – €5.4005 uur
2 bochten€6.000 – €11.100€4.400 – €7.4006 uur
Draaiende trap€7.600 – €14.300€5.000 – €10.5006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Schardam.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Schardam kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden uiteraard goed nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u maar zo 50% vergeleken met een nieuw model. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-schardam-1476

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle merken hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Schardam voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Bovendien kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.600 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.350 incl. plaatsing. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenluxe stoel.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede leverancier die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften worden aangeboden v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Edam-Volendam door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Edam-Volendam. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Edam-Volendam (https://www.edam-volendam.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert onderzoekt of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een stoellift laten installeren die matcht met uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer informatie of wilt u een aanvraag indienen? Hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: W. van der Knoopdreef 1
 • 1132 KN, Edam-Volendam
 • Website: www.edam-volendam.nl
 • E-mailadres: loketwmo@edam-volendam.nl
 • Telefoonnummer: 0299398345

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Schardam bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Handig is dan een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u de populaire stoelliften laten zien en adviseert welk model past bij uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel bieden wij winkels en producenten die ook actief zijn in Schardam.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Schardam.

Bekende merken
In uw omgeving zijn vijf betrouwbare traplift fabrikanten aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken focussen zich op een korte installatietijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn 5 populaire leveranciers Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Minivator, Triwa, Heymer, Strobbe. Gerenommeerde verkopers van merken als deze zijn RecentLift, 123traplift, Smienk, PractiComfort, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist kan u helpen bij het uitzoeken van een goede huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Schardam binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden grondig getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Platinum & Extrema hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 10.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Schardam is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Schardam werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Standaard fluctueert dat tussen de 135 KG – 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie