Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kwadijk

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Kwadijk verschaft u die mogelijkheid! Flink wat mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kunt u risicoloos en zonder enige inspanning de trap op en af. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met uitgebreide tips t.a.v. trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, een technische beschrijving, de onkosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Tevens kunt u online en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Edam-Volendam.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een betrouwbare en aangename manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €2250 & €10100, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteEdam-Volendam | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1471
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftHandicare 2000

Kosten traplift Kwadijk mei 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs hangt af van 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Vaak worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een snellere motor.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.650.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.400 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze goedkope vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Kwadijk. Het valt direct op: het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.450€1.700 – €2.3501/2 dag
1 bocht€5.300 – €9.700€3.250 – €5.3005 uur
Meerdere bochten€5.500 – €11.500€4.100 – €7.3006,5 uur
Draaiende trap€8.400 – €12.900€5.300 – €10.0006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Kwadijk.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Kwadijk kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden uitgebreid getest en zijn vaak snel leverbaar. Daarmee bespaart u maar zo 35% – 60% op de aanschafwaarde. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-kwadijk-1471

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle producten hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Kwadijk voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Verder kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250 inclusief montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.150 incl. montage.De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Edam-Volendam met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Edam-Volendam. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Edam-Volendam (https://www.edam-volendam.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist beslist of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn ontvangt u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een stoellift laten monteren die voldoet aan uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of direct een aanvraag indienen? Hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: W. van der Knoopdreef 1
 • 1132 KN, Edam-Volendam
 • Website: www.edam-volendam.nl
 • E-mail: loketwmo@edam-volendam.nl
 • Telefoonnummer: 0299398345

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Kwadijk zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u passende systemen tonen en adviseert u over welke uitvoering matcht met de situatie en het budget. Veel winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel treft u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Kwadijk.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Kwadijk.

Erkende merken
In ons land zijn een aantal professionele leveranciers actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers hanteren een korte levertijd en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden enkele populaire merken Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder worden er ook producten verkocht van Platinum, Triwa, Minivator, Extrema, Strobbe. Grote (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn Vegro, 123traplift, RecentLift, TipTop, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het aanschaffen van een prettige huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Kwadijk binnen een paar weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Handicare of Strobbe verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Stannah Solus.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Kwadijk is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Kwadijk communiceert een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen schommelt dat tussen de 130 KG – 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie