Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Middelie

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Middelie biedt uitkomst! Meer en meer ouderen kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u risicoloos en zonder moeite de trap op en af. Hieronder vindt u handige beschrijvingen betreffende trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de (montage)kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over tweedehands modellen. Tevens kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Edam-Volendam.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een beschermde en plezante manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2300 tot wel €8000, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Edam-Volendam | Fabrikanten en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1472
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1100

Kosten traplift Middelie mei 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs is afhankelijk van twee zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap start bij €2.350.
 • Een basislift met een standaard bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.800.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.600 of meer.
 • Extra’s zoals een opklapbare rail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze goedkope basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel vindt u de richtprijzen van het plaatsen van een traplift in Middelie. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.950€1.550 – €2.1501/2 dag
1 bocht€4.650 – €9.100€3.300 – €6.2005 uur
2 bochten€6.350 – €11.400€4.050 – €7.9001 dag
Draaiende trap€8.050 – €13.900€4.650 – €9.0005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Middelie.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Middelie is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden goed getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u gemakkelijk 50% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-middelie-1472

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel modellen hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Ook kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie is er een passende oplossing. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Middelie voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.250 incl. installatie. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al gauw €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Edam-Volendam met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Edam-Volendam. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist maakt een afspraak en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en op een prettige manier thuis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Edam-Volendam (https://www.edam-volendam.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna bieden ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een model kiezen die matcht met uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Meer weten of direct een aanvraag indienen? In de lijst hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: W. van der Knoopdreef 1
 • 1132 KN, Edam-Volendam
 • Website: www.edam-volendam.nl
 • E-mail: loketwmo@edam-volendam.nl
 • Telefoonnummer: 0299398345

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Middelie onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een professionele adviseur kan u geschikte opties introduceren en adviseert u over welke uitvoering aansluit op uw wensen en budget. Veel showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder staan fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Middelie.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Middelie.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 betrouwbare producenten met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers garanderen een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren enkele populaire ontwikkelaars Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Strobbe, Extrema, Heymer, Triwa. Betrouwbare installateurs van dergelijke merken zijn 123traplift, TipTop, Vegro, PractiComfort, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Middelie al binnen 2 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden goed getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Platinum + Strobbe hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 2000.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Middelie is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Middelie communiceert een maximaal gewicht in kilogram. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG en 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort situaties is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie