Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Warder

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Warder kan u daarbij helpen! Veel senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u veilig en moeiteloos in uw eigen huis blijven wonen. Op deze site leest u waardevolle adviezen aangaande trapliften. Wij bieden handige info over soorten liften, hoe het werkt, de prijzen, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kan men gelijk en zonder moeite een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Edam-Volendam.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zorgeloos en op een gemakkelijke manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen schommelen tussen €2600 & €9700, incl. installatie.
 • Mogelijk krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente Edam-Volendam | Merken en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1473
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftHandicare 950+

Kosten traplift Warder mei 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een groter zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.550.
 • Een stoellift met één bocht vindt u al vanaf €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.500 inclusief installatie.
 • Opties zoals een automatische voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder vindt u indicatieve prijzen van het laten monteren van een traplift in Warder. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.950€1.550 – €2.2003,5 uur
1 bocht€5.450 – €8.500€3.250 – €6.000halve dag
2 bochten€6.450 – €11.400€3.600 – €7.6006 uur
Wenteltrap€8.100 – €12.000€5.100 – €9.6006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Warder.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Warder is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden gereviseerd en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u zo 55% op de nieuwprijs. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Flink wat verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-warder-1473

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. De meeste stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Doorgaans kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Warder voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Tevens onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.750 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.400 inclusief montage. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eenautomatische klaprail.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties kosten al gauw €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Edam-Volendam met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Edam-Volendam. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Edam-Volendam (https://www.edam-volendam.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als opstapjes of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna geven ze u details over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een type selecteren die matcht met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of meteen een WMO-melding doen? Onderstaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: W. van der Knoopdreef 1
 • 1132 KN, Edam-Volendam
 • Website: www.edam-volendam.nl
 • E-mailadres: loketwmo@edam-volendam.nl
 • Telefoonnummer: 0299398345

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Warder zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u meerdere opties laten zien en adviseert welke uitvoering voldoet aan uw situatie. Veel van de aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel bekijkt u winkels en producenten die ook liften plaatsen in Warder.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Warder.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn meerdere professionele traplift bouwers operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten focussen zich op een korte levertijd en goede after service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftInnovatief en compact design
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn 5 professionele fabrikanten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Platinum, Triwa, Heymer, Minivator. Gerenommeerde wederverkopers van dergelijke merken zijn Vegro, TipTop, 123traplift, Smienk, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van de beste huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Warder binnen een paar weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Dealers als Handicare en Strobbe bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen als onder andere de Handicare 2000.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Warder is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Warder verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. Meestal wisselt dat tussen de 125 KG & 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke huizen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie