Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Beets

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Beets maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u zorgeloos en moeiteloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via deze pagina leest u uitgebreide gegevens inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, de werking, de kosten, info over de WMO/PGB en veiligheid. Meer weten? Dan kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Edam-Volendam.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €1650 tot maar liefst €9200, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Edam-Volendam | Merken en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1475
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Beets juli 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs hangt af van twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor opties zoals een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.250.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €6.050.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.050 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een luxere stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel bekijkt u de marktprijzen van het laten installeren van een traplift in Beets. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.600€1.550 – €2.100Dagdeel
Eén bocht€4.900 – €8.200€3.400 – €6.2005 uur
2 bochten€5.800 – €11.700€3.750 – €7.5006 uur
Spiltrap€8.500 – €12.700€4.950 – €9.5005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Beets.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Beets is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u eenvoudig 30% – 50% op de aankoopprijs. Ook is dat een duurzame investering. Veel verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-beets-1475

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle merken hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Beets voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast zijn er innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.400 incl. montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.350 inclusief plaatsing. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een vierpuntsgordel.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem opgewassen tegenextreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Edam-Volendam via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Edam-Volendam. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur maakt een afspraak en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Edam-Volendam (https://www.edam-volendam.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien geven ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een systeem selecteren die rijmt met uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of nu direct een WMO-melding doen? Onderstaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: W. van der Knoopdreef 1
 • 1132 KN, Edam-Volendam
 • Website: www.edam-volendam.nl
 • E-mailadres: loketwmo@edam-volendam.nl
 • Telefoonnummer: 0299398345

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Beets onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of meerdere trapliften uitproberen? Handig is dan een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u geschikte mogelijkheden laten zien en geeft aan welk systeem in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u merken en winkels die ook liften monteren in Beets.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Beets.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 geschikte traplift bouwers met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten verzekeren een snelle montage en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het schema hieronder vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit verschillende populaire traplift bouwers Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Platinum, Minivator, Heymer, Strobbe. Gerenommeerde adviseurs van deze modellen zijn Vegro, PractiComfort, RecentLift, TipTop, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van een passende huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Beets binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Hier is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Triwa + Extrema hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Stannah Starla.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Beets is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Beets benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak valt dit binnen een marge van 115 KG en 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de opties bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie